Zo Starej tržnice by mal byť normálny trh

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania už niekoľko rokov čakajú na dokončenie rekonštrukcie Starej tržnice, ktorá má vzhľadom na svoju polohu a unikátnu architektúru všetky predpoklady stať sa novou dominantou mesta. Zaujímalo nás, aké majú bratislavskí chodci predstavy o jej budúcom využití.

Imrich K., dôchodca: No, len aby už bola dokončená. Bojím sa však, že to už nebude tržnica ako kedysi. Počul som, že tam má byť diskotéka, banka alebo nejaké butiky. Páči sa mi nápad, aby sa tam predávali potraviny ako na pravom trhu. Teda zelenina, chlieb, pečivo, mäso a kvety. Som veru zvedavý.

Jarmila M., na materskej: Bolo by ju treba otvoriť čím skôr. Však to sľubujú už dlho a stále je tržnica zatvorená. Úmysel spraviť tam zeleninový trh sa mi celkom pozdáva. Aspoň by z centra zmizli tie otrasné stánky, kde ponúkajú zeleninu a ovocie, ktoré na letnom slnku pred očami zákazníka vädnú.

Roman P., vodič: Zase z toho bude len nejaká banka alebo handráreň. Ceny tam budú vysoké, nikto si to nekúpi, obchodníci skrachujú a nakoniec to kúpia pochybní podnikatelia z Balkánu a urobia si tam reštaurácie alebo herne. Ďakujem pekne.

Magdaléna S., podnikateľka: Priznám sa, že som za tie roky na Starú tržnicu aj zabudla. Je tak pekne skrytá za plotom a už len málokto si pamätá na to, keď ešte bola v prevádzke. Mne by sa páčilo, keby tam bol tovar, aký má byť na správnom trhu. To znamená, aby tam predávali ovocie, zeleninu, mäso, ryby, chlieb, koláče, aby tam bolo nejaké rýchle občerstvenie. A množstvo kvetov, ako to majú všade vo svete. Ako však poznám Slovákov, zas tam bude nejaká banka, odevy zo second handu, alebo podobné braky, ktorých sú niektoré obchody plné.

(lav)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?