Začne sa stavať nový útulok?

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Koncom marca začala Sloboda zvierat novú kampaň za výstavbu útulku pre zvieratá v Bratislave. Na náhradnom pozemku pri Devínskej ceste dokonca položili jeho symbolický základný kameň.

Cieľom akcie, na ktorej sa zúčastnila aj patrónka terajšieho miniútulku na Poliankach Kamila Magálová a Ivo Gogáľ, bolo apelovať na kompetentných, ktorí budú o osude výstavby rozhodovať.

Sloboda zvierat na základe zmluvy s magistrátom vykonáva odchyt túlavých zvierat. Ročne ich odchytí viac ako 2000, pričom ich dočasne umiestňuje v útulku na Poliankach, ktorý kapacitne už nestačí. Nové vedenie radnice sa rozhodlo osloviť zoo so zámerom postaviť útulok v jej areáli.

Podľa zástupcov Slobody zvierat je toto rozhodnutie absurdné vzhľadom na problémy, ktoré má samotná zoologická záhrada. Zároveň upozorňujú, že prevádzkovať útulok pre túlavé zvieratá s neznámym zdravotným stavom v blízkosti zvierat v zoo je značne nebezpečné. Obzvlášť ak berieme do úvahy fakt, že niektoré z nich sú zapojené do programu na záchranu ohrozených druhov.

(sb)

Páčil sa vám článok?