Kaviarenské stoly na ulicu rozhodne patria

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Teplé jarné počasie, ktoré v posledných dňoch zavládlo v Bratislave, prinútilo viacerých prevádzkovateľov kaviarní a reštaurácií v centre mesta, aby vytiahli stoly a stoličky na chodníky a umožnili svojim hosťom vychutnať si nielen dobrú kávu, ale i prvé teplé slnečné lúče. Do bratislavských ulíc sme sa preto vybrali s otázkou, ako sa vám páči kolorit mesta dotvorený uličným posedením.

Milada G., kaderníčka: Myslím si, že to ulici pridá na kráse. Stoly pred kaviarňami sú za pekného počasia vonku hádam v každom meste na svete. Ľudia si posedia na čerstvom vzduchu a môžu pritom pozorovať dianie okolo seba. Pravda, ak nie sú hanbliví a nechcú sa ukazovať, alebo nepotrebujú, aby ich niekto zbadal, ako sedia v kaviarni.

Juraj H., stavbár: Samozrejme, že to na ulicu patrí. Na čerstvom vzduchu sa sedí lepšie a aj lepšie človeku chutí. A potom, nikto sa nemôže sťažovať, že ho obťažuje cigaretový dym, lebo ten sa vonku dokonale rozplynie.

Anton B., učiteľ: Kaviarenské stoly a stoličky so slnečníkmi rozhodne patria k centru mesta a zvlášť do pešej zóny. Svojou prítomnosťou dotvárajú charakter a atmosféru staromestských ulíc. Výhrady však mám k použitým typom stolov, stoličiek a slnečníkov, ktoré v mnohých prípadoch propagujú cigaretové spoločnosti. Každá kaviareň sa aj použitým pouličným mobiliárom prezentuje a dáva najavo, ako si váži svoje meno, tradíciu a v neposlednom rade svojich hostí.

Alžbeta D., dôchodkyňa: Ja vám poviem, že ma to niekedy otravuje, lebo mi tie stoly zavadzajú v ceste. Mám už staré nohy, keď ich mám obchádzať, radšej by som ich tam ani nevidela.

(brn)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?