Havarovaná žumpa na korze už nesmrdí

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pozornosť Bratislavčanov upútala nedávna rozkopávka Rybárskej brány, ktorá bola spolu s ostatnými ulicami pešej zóny v uplynulých rokoch vydláždená a stala sa pýchou mesta.

Príčinou rozkopávky pred novou reštauráciou na rohu Rybárskej brány a Panskej ulice bola havárii kanalizácie pod objektom. Kanalizačná prípojka k objektu nebola ani projektovaná, ani realizovaná v rámci nového kanalizačného zberača nad kolektorom, ktorého investorom je Generálny investor Bratislavy.

Projektant zdravotechniky v rekonštruovanom objekte nepreveroval funkčnosť prípojky, ani jej kapacitné parametre vzhľadom na zvýšenú produkciu odpadových vôd a nové funkčné využitie objektu. Vodárne a kanalizácie klasifikovali tento prípad ako bežnú haváriu.

Ako v tejto súvislosti uviedol starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, táto udalosť potvrdila neštandardný postup investora počas celého stavebného konania. Stavba sa totiž začala ako „čierna“, bez akýchkoľvek povolení a z objektu doslova vyhnali pracovníkov stavebného odboru Okresného úradu Bratislava 1, ktorí boli poverení stavebným dohľadom, nový majiteľ domu svojvoľne  bez akéhokoľvek súhlasu premiestnil dve historické svietidlá na fasáde...

„Koncepcia Starého Mesta pri oživovaní priestorov historického jadra a najmä trasy korza víta každú novú kaviarensko-reštauračnú prevádzku, ktorá do centra mesta priláka občanov aj v neskorších večerných hodinách. Ich spokojnosť a dobrú pohodu ovplyvňuje nielen sortiment, ceny, ale aj civilizované správanie majiteľa alebo prevádzkara, ktoré sa prejavuje na celkovej atmosfére podniku. V tomto smere sa bratislavským korzom, žiaľ, neraz šíri zápach, a nie je to len zo starej podzemnej žumpy,“ dodal starosta A. Ďurkovský.

(brn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie