Rodičovská linka je opäť zapojená

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pedagogicko-psychologická poradňa Okresného úradu Bratislava I sa v minulom roku presťahovala z Gajovej ulice 8-10 na Jesenského ulicu 8.

Tu v neporovnateľne skromnejších priestoroch ponúka najmä psychologické a špeciálno-pedagogické a už vyše roka aj logopedické služby pre deti a mládež, školy a materské školy a pediatrov, prednostne pre obyvateľov mestskej časti Staré Mesto.

Psychologické poradenstvo zahŕňa v sebe poruchy učenia, správania, osobnostné problémy a krízy, súrodenecké, rovesnícke rivality a konflikty a mnoho iných problémov, s ktorými sa deti a ich rodičia na ich vývinovej ceste stretávajú. Venuje tiež zvýšenú pozornosť pri posudzovaní školskej zrelosti - biologickej, psychickej a sociálnej pripravenosti na školskú záťaž.

Odborní pracovníci poradne začali v budove na Jesenského ulici 23. marca vyšetrenia školskej zrelosti. Uskutočňujú sa po skupinách, aby sa skúšková situácia čo najviac podobala situácii v škole. Priestory, žiaľ, dovoľujú robiť tieto vyšetrenia len v skupinkách maximálne so 6 deťmi.

Pedagogicko-psychologická poradňa sa venuje aj špeciálnej pedagogickej reedukácii, čo je vlastne tréningová a korektívna terapia pre deti s poruchami čítania a písania. Logopedickú starostlivosť, ktorú poradňa poskytuje, zväčša využívajú rodičia s deťmi predškolského veku, ale chodia sem i najmä mladší školáci, u ktorých vývin reči nebol bezproblémový a dosiaľ nebol zvládnutý.

Po časovej odmlke Pedagogicko-psychologická poradňa obnovuje od 12. apríla osvedčenú poradenskú RODIČOVSKÚ LINKU. Na telefónne číslo 5443 4442 možno volať každý pondelok od 15. do 18. hodiny. Pracovníci poradne na tejto linke poskytujú všetky informácie týkajúce sa rodičovstva, ale aj systému psychologického poradenstva, školskej a predškolskej problematiky.

Služby poradne sú stále bezplatné. Prihlasovať sa do špeciálno-pedagogickej, psychologickej alebo logopedickej starostlivosti môžu rodičia osobne alebo telefonicky na čísle 5443 4442.

(ppp)

Páčil sa vám článok?