Jar sa mnohým spája najmä s upratovaním

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami zavítala do našich končín jar. Aj keď počasie tomu zatiaľ nenasvedčuje, obdobie narcisov a zlatého dažďa, ale aj príprav na najkrajší jarný sviatok - Veľkú noc, sa začalo. V tejto súvislosti sme sa okoloidúcich pýtali, aký vzťah majú k tomuto ročnému obdobiu.

Juraj M., grafik: Jar mám radšej ako zimu, pretože sa dá hrať tenis aj vonku a tenis je môj obľúbený šport. Jar má aj svoje nevýhody, najmä pred Veľkou nocou, keď sa robí jarné upratovanie. Vtedy sa radšej zbalím a vypadnem z domu na celý deň. Moja priateľka, ktorá poriadok zbožňuje, si tak môže pobehovanie s vysávačom v pokoji vychutnať.

Alena K., učiteľka: Jar je jedno z najkrajších ročných období, príroda sa prebúdza zo zimného spánku, prichádza čas prechádzok, ale aj čas veľkého jarného upratovania. Kompletná očista celého bytu, umývanie okien, prášenie kobercov. Našťastie mám dve veľké dcéry, ktoré mi s upratovaním pomôžu. Manžela vtedy radšej pošleme s kamarátmi na futbal, aby nám zbytočne nezavadzal.

Ivan D., podnikateľ: U mňa, asi tak ako u každého podnikateľa, je jar spojená s odvádzaním daní. Pri svojej práci som vyťažený tak, že ani nestíham sledovať nejaké dianie v prírode, okrem zmien počasia, samozrejme.

Jolana M., predavačka: Ja mám radšej jeseň ako jar. Na jar ma mamka núti upratovať a to strašne neznášam.

Andrea F., manažérka: Na jar sa teším, lebo pôjdem s partiou na jarnú lyžovačku do Álp. Neviem si predstaviť nič lepšie, ako sa spúšťať po slnkom zaliatom svahu s vyhrnutými rukávmi a na vrchole kopca sa opáliť lepšie ako na Bahamách.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?