Na Trávnikoch poklesne ponuka obchodu a služieb

19.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Už o niekoľko týždňov sa definitívne zavrie takmer pol stovky prevádzok v obchodnom centre Jadran a na jeho mieste vyrastie nový objekt, ktorý by mal do roka poskytnúť nielen náhrady, ale ponúkne aj viac.

Pravdou však je, že najkomplexnejšie stredisko služieb medzi ulicami Ružinovská, Gagarinova, Tomášikova a Bajkalská bude minimálne rok verejnosti chýbať. V tomto priestore bola sústredená ponuka, ktorá by dokázala v plnom rozsahu pokryť nároky na služby v menšom okresnom meste. Nejde ani tak o ponuku základných potravín - Trávniky sú v tomto smere oveľa lepšie vybavené ako historické centrum. V širšom okolí však nie sú špecializované obchody ako mäsiarstvo, drogéria, zelovoc, rybárske a chovateľské potreby či oprava obuvi, kľúčová služba, fotoateliér, čistiareň, predajňa autosúčiastok a najmä lekáreň či pošta, ktorá tu bola mimoriadne vyťažená.

Podľa našich informácií tisícky obyvateľov lokality bude mať za dodávaciu poštu pracovisko Slovenskej pošty Bratislava 29 na Tomášikovej ulici 22 pri Martinskom cintoríne, čo je z okolia Nezábudkovej ulice celkom pekný výlet. Organizácie, ktoré tu sídlia (napríklad úrad ombudsmana, súkromné rádio, poisťovňa a ďalšie) budú mať poštu na Lisztovej v Prievoze. Pracovníci týchto organizácií navyše prídu o možnosť dostať sa k teplej strave, ktorú v areáli dnes ponúkajú najmenej tri prevádzky.

Investor sa v zámere zaväzuje poskytnúť pre tieto služby priestory a prevádzkovatelia veria, že ich odovzdá do roka, aj keď práce na stavbe viacpodlažných administratívnych a obytných objektov polyfunkčného komplexu budú ešte pokračovať. Otázkou je práve ten rok a - postoj samosprávy k potrebám verejnosti. V súčasnosti totiž trvá povolená rekonštrukcia bývalého Prioru na Tomášikovej, ako aj výstavba na mieste bývalej Darnice na Herlianskej, teda objektov, ktoré v istej miere mohli ponuku Jadranu suplovať.

Takto zostane značná časť druhej najrozľahlejšej mestskej časti najmenej na rok s ponukou služieb na úrovni primeranej pre riedko obývané lazy.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?