V Starom Meste začali sadiť jarné kvety

17.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch začali pracovníci VEPOS-u v Starom Meste vysádzať jarné kvety - jednoročné, dvojročné, mestské kríkoviny a cibuľoviny. Kvetné záhony budú zdobiť priestor pred Slovenským národným divadlom, na Hviezdoslavovom námestí, Vajanského nábreží, Rázusovom nábreží, v Medickej záhrade, Námestí slobody, Jakubovom a Hodžovom námestí.

Približne od polovice marca budú odkryté kvetinové záhony v parkoch a začne sa aj s čistením trávnatých plôch. Takzvaná mobilná zeleň skrášli priestor za národným divadlom, Medenú ulicu, Gajovu, Námestie L. Štúra a Vajanského nábrežie. Ako nás informoval prevádzkový námestník VEPOS Viktor Medek, koncom apríla na Hlavnom námestí nainštalujú opravené a natreté lavičky. S príchodom jari ožijú aj detské ihriská na Búdkovej ceste, Žabotovej, Jedlíkovej a na Fajnorovom nábreží.

Pôvodne bola naplánovaná generálna údržba lavičiek a rekonštrukcia osvetlenia v Medickej záhrade, no pre nedostatok finančných prostriedkov musel VEPOS tieto plány zredukovať. Celková rekonštrukcia vo výške jedného milióna korún čaká v najbližšom období aj Jakubovo námestie.

Na bežnú starostlivosť a údržbu verejnej zelene potrebuje VEPOS ročne 25 miliónov korún. Aby Staré Mesto mohlo mať aspoň toľko okrasných zelených plôch ako vlani, poslanci miestneho zastupiteľstva budú musieť na marcovom zasadnutí túto sumu schváliť.

(mg)

Páčil sa vám článok?