Protihlukovú bariéru nahradia kríky

17.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zástupcovia občianskej iniciatívy Za zdravú Patrónku, ktorí už vo februári informovali starostu o plnení požiadaviek v súvislosti s výstavbou čerpacej stanice Aral, sa začiatkom marca opäť stretli na staromestskom miestnom úrade tentoraz aj s predstaviteľom firmy Aral.

Hovorcovia združenia súhlasili s výsadbou vzrastlej zelene, ktorá nahradí pôvodne požadovaný asi 60-metrový úsek protihlukovej bariéry. Jej realizácia je podľa slov riaditeľa spoločnosti Aral Slovakia Juraja Lettricha technicky nemožná pre husté položenie inžinierskych sietí, predovšetkým vodovodného potrubia a kanalizácie.

Namiesto steny sa Aral zaviazal vysadiť v tomto úseku 2 až 2,5 metra vysoké kríky s plochými koreňmi. Navyše sa spoločnosť rozhodla poskytnúť mestskej časti 750 tisíc korún na financovanie akýchkoľvek kompenzačných aktivít spojených s výstavbou benzínovej pumpy. Čo sa týka zastávky autobusov, tá je podľa J. Lettricha dokončená a pripravená na osadenie prístrešku, ktorý však môže osadiť len firma starajúca sa o mestský mobiliár v Bratislave.

Požiadavke združenia na zapojenie dopytovej svetelnej signalizácie Aral nebude môcť vyhovieť, pretože nemá možnosť ovplyvniť režim na križovatke. Jeho akákoľvek zmena je v kompetencii oddelenia dopravy bratislavského magistrátu, ktoré podľa našich informácií požiadavku na úpravu režimu dosiaľ neeviduje.

Juraj Lettrich tiež upozornil, že výhrady proti výstavbe umývacej linky sú zle adresované, pretože tú chce realizovať majiteľ pozemku, na ktorom stojí pumpa Aral. Spoločnosť s ňou však nemá nič spoločné, azda len to, že by mala stáť v blízkosti jej benzínky. Starosta Andrej Ďurkovský preto vyzval zástupcov združenia, aby mu odovzdali stanovisko k výstavbe umyvárne, ktoré bude tvoriť podklad na vydanie záväzného stanoviska mestskej časti.

(mer)

Páčil sa vám článok?