Parčík sa asi podarí zachrániť

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V parčíku na Belopotockého ulici sa zrejme stavať nebude. Zástupcovia mestskej časti Staré Mesto sa s vlastníkom pozemku spoločnosťou Axe Fin dohodli, že ako riešenie zachovania parčíka budú preferovať zámenu pozemkov.

Priestor za budovou Slovenského rozhlasu medzi Belopotockého a Lehotského ulicou v minulosti viackrát zmenil majiteľa. Súčasný vlastník chce na pozemku začať s výstavbou, proti čomu však protestujú miestni obyvatelia. Tí trvajú na zachovaní parčíku s viacerými stromami a zeleňou.

Mestská časť Staré Mesto podmienila vydanie kladného stanovisko k investičnej činnosti dohodou vlastníka pozemku s obyvateľmi, ktorá však nie je pravdepodobná. Z možných riešení, ku ktorým patrí napríklad odkúpenie pozemku prípadne projektovej dokumentácie mestskou časťou sa ako najschodnejšia ukázala zámena rovnocenných pozemkov. Navrhovanú zámenu za pozemok v západnej časti Vydrického podhradia mestské zastupiteľstvo vlani na jeseň neschválilo.

V súčasnosti sa dokončuje proces zápisu pozemku v neďalekej lokalite ulíc Starohorská - Štefanovičova do katastra nehnuteľností v prospech hlavného mesta, ktoré predbežne súhlasilo s jeho zámenou za parčík na Belopotockého ulici.

(mv)

Páčil sa vám článok?