Boj o kúsok zelenej plochy

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

So žiadosťou o pomoc sa na nás obrátili obyvatelia Pražskej ulice, ktorí strácajú aj posledný kúsok zelene v tejto lokalite.

Mnohých obyvateľov bývajúcich v domoch okolo budovy Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR) na Pražskej 29 pobúrilo oznámenie Okresného úradu Bratislava 1, že na priľahlom kúsku zelene má byť vybudované parkovisko.

Pražská ulica patrí medzi najfrekventovanejšie a najviac znečistené bratislavské ulice. Smog, špina, prach, bez jediného stromu či kríka. „Kam pôjdu starí ľudia, ktorí majú problém prejsť niekoľko krokov, trochu si posedieť na jar, v lete alebo na jeseň?“ pýta sa Ľudovít Tóth z Pražskej ulice.

Upozorňuje, že SŠHR má za budovou, v ktorej sídli, dostatok priestoru na vybudovanie parkoviska. „Verím, že novozvolení poslanci mestského zastupiteľstva sa na celú záležitosť dôkladne pozrú a urobia kroky potrebné na nápravu,“ dodáva. Celý prípad je o to zaujímavejší, že predsedom SŠHR je Ján Odzgan, ktorý je súčasne staromestským i mestským poslancom.

Jediným spôsobom, ako zachrániť pre obyvateľov tejto lokality kúsok zelenej plochy, je žiadať svojich poslancov, aby bránili ich záujem. V tomto prípade je to o to jednoduchšie, že takým poslancom je aj predseda SŠHR. Zostáva veriť, že aj tento prípad sa podarí vyriešiť k spokojnosti obyvateľov tejto časti Starého Mesta.

(stn)

Páčil sa vám článok?