Staré Mesto chce pomôcť bezdomovcom

13.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Najvýznamnejším projektom, ktorý bude mestská časť Staré Mesto realizovať v nadchádzajúcom volebnom období, je revitalizácia Námestia SNP.

Ako zdôraznil starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, pôjde o akciu nadmestského, resp. celoslovenského významu, čomu by mala zodpovedať i podpora mesta.

Pokračovať bude i obnova historického jadra rekonštrukciou Uršulínskej, Nedbalovej a Klobučníckej ulice. Uvažuje sa aj o úprave povrchu Hlavného námestia pravdepodobne výmenou súčasnej dlažby.

Ďalším pripravovaným projektom je výstavba športového areálu s tenisovými kurtmi a plavárňou pri moste Lafranconi a vybudovanie ubytovne pre bezdomovcov. Riešenie problematiky bezdomovcov a žobrákov bude jednou z hlavných úloh miestneho zastupiteľstva v sociálnej oblasti. Starosta A. Ďurkovský upozornil, že nepôjde o násilné sťahovanie, ide o to ponúknuť pomoc ľuďom, ktorí ju budú ochotní prijať.

Staré Mesto chce pripraviť aj projekt reorganizácie mestskej polície, ktorý by skvalitnil výber ľudí a posilnil autoritu a rešpekt mestských policajtov v očiach verejnosti. Mestská časť sa v súvislosti so skvalitnením fungovania samosprávy rozhodla v čo najkratšom čase zlepšiť pracovné podmienky úradníkov miestneho úradu. Existujú tri možné riešenia, postavenie novej budovy úradu, rekonštrukcia pôvodného sídla na Vajanského nábreží, alebo presťahovanie sa do už existujúcich priestorov jednej štátnej inštitúcie, o ktorom starosta práve rokuje.

Na prvom pracovnom zasadaní miestneho zastupiteľstva boli doplnení štatutárni zástupcovia centrálnej mestskej časti. Zástupkyňou starostu sa stala poslankyňa Bohdana Machajová a prednostkou Miestneho úradu Staré Mesto Jana Crkoňová.

(stn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie