Domy na Námestí SNP by sa mali odkryť

13.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jedným z najodvážnejších projektov, ktoré v najbližších rokoch pripravuje mestská časť Staré Mesto, je revitalizácia Námestia SNP. Celková obnova tohto centrálneho mestského priestoru púta pozornosť odborníkov, ale i laikov, obyvateľov Bratislavy, ale i návštevníkov mesta. Rozhodli sme sa preto osloviť niekoľkých z vás, aby nám prezradili svoj názor na pripravovanú revitalizáciu námestia.

Anna K., manažérka: O rekonštrukcii námestia som sa dozvedela z vašich novín už dávnejšie a pripadalo mi to zase ako jedna nesplniteľná predstava. No  ako to sledujem, viem, že sa robili geologické výskumy, nejaká firma pripravuje projekt financovania, nadobúdam dojem, že by som sa mohla v blízkej budúcnosti dožiť skrášlenia tohto námestia. Projekt, ktorý zvíťazil v súťaži, myslím, že to bol ten s tým presklenným objektom, sa mi vcelku páči. Je dobré, že námestie sa rozšíri aj pod zem, kde budú okrem parkovísk aj obchody, kaviarne a ďalšie služby.

Martin R., študent: Nie som z Bratislavy, ale keďže tu študujem a dočasne bývam, zaujíma ma, ako sa toto mesto skrášľuje. Počul som aj o pripravovanej rekonštrukcii námestia, ale bližšie informácie nemám. Viem len, že by malo zostať prístupné len pre peších a autá by sa mali dostať pod zem. A tiež by sa mal vyriešiť priestor v blízkosti pamätníka. Zbytočne zaberá najkrajšiu časť námestia.

Ignác F., kurič: Myslím si, že je dobré, keď sa s tým niečo urobí. Teraz je z námestia veľké parkovisko, premávka áut je silná, chodec si musí dávať pozor, aby ho niečo nezrazilo. Námestie by malo byť hlavne pre chodcov, malo by sa tu dať stretávať, posedieť si na lavičke alebo na tráve. A autá nech si jazdia pod zemou.

Juraj M., nezamestnaný: Je to dobrý nápad s tým námestím, ale nepáči sa mi celkom ten sklenený objekt. Zdá sa mi že bude zakrývať kostol a domy v hornej časti. Tie by sa mali naopak odkryť, pretože sú pekné a dnes ich zakrývajú vysoké stromy.

(mil)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?