Postavia na Patrónke autoumyváreň?

13.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V pondelok 8. februára sa stretol starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský so zástupcami občianskej iniciatívy Združenie za zdravú Patrónku. Tí ho informovali o plnení niektorých požiadaviek, ktoré boli predmetom dohody medzi spoločnosťou ARAL a združením v súvislosti s výstavbou benzínovej pumpy na Brnianskej ulici.

Ako uviedli hovorcovia združenia, z pôvodne dohodnutých podmienok doteraz nebola zrealizovaná stavba zastávky autobusov na strane smerom z mesta a zastrešenie zastávky na druhej strane cesty. Takisto nebola zapojená dopytová svetelná signalizácia na priechode pre chodcov cez Brniansku ulicu.

Starosta prisľúbil tieto problémy riešiť prostredníctvom zástupcu mestskej časti v spoločnej dopravnej komisii. Zástupcovia združenia odmietajú alternatívu, ktorú ponúka Aral vo forme dosadenia vzrast­lej zelene ako náhradu za nedokončený 50-metrový úsek protihlukovej bariéry.

Starosta vyzval združenie, aby konkretizovalo podmienky, za akých by súhlasilo s výstavbou umyvárne áut v areáli čerpacej stanice. Podľa toho mestská časť vydá záväzné stanovisko k stavebnému konaniu. Zástupcovia Združenia za zdravú Patrónku uviedli, že si vedia predstaviť predĺženie protihlukovej bariéry ako kompenzáciu za súhlas s výstavbou, zatiaľ však nie je jasné, či by sa s takouto formou stotožnili aj ostatní obyvatelia Patrónky. Ďalšie stretnutie by malo byť 1. marca už aj za účasti investora.

(stn)

Páčil sa vám článok?