Stará tržnica bude dokončená do septembra

9.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hlavnými investíciami mesta v centre Bratislavy sú výstavba podzemných garáží na Uršulínskej ulici a rekonštrukcia Starej tržnice. O postupe stavebných prác sme sa pozhovárali s prvým námestníkom primátora Pavlom MINÁRIKOM, ktorý je zodpovedný za finančnú stratégiu a ekonomiku mesta.

- Niekoľkodňové zdržanie výstavby našich podzemných garáží na Uršulínskej spôsobil objav archeologického nálezu, ktorý tu bol pri výstavbe objavený. Práce však idú podľa plánu a pokiaľ bude tento projekt financovaný ako dosiaľ, bude dokončený v termíne. Táto stavba však súvisí s výstavbou susednej podzemnej garáže, ktorú pod Františkánskou záhradou stavia Váhostav pre rehoľu malých františkánov. Obe stavby budú mať spoločný vchod, takže sú do značnej miery previazané. Ide o dve samostatné stavby, ktoré sú financované z dvoch rôznych zdrojov.Dokončené by mali byť v októbri tohto roku.

A kedy bude konečne zrekonštruovaná Stará tržnica?

- Tu ide o zložitejší problém, pretože v závere minulého roku bol na základe verejnej súťaže vymenený hlavný dodávateľ stavby a magistrát požiadal o nové stavebné povolenie. Doteraz sa totiž všetky práce realizovali podľa pôvodného projektu, na ktorý bolo vydané aj stavebné povolenie. Nový projekt, ktorý už dalo vypracovať mesto, v súčasnosti posudzuje stavebný úrad a Miestny úrad Staré Mesto. Po získaní stavebného povolenia budú rekonštrukčné práce pokračovať podľa nového projektu tak, aby Stará tržnica mohla byť zrekonštruovaná a odovzdaná Bratislavčanom do prevádzky najneskôr v septembri tohto roku. V máji však majú byť v Bratislave Dni Európy. Ich organizátori počítajú aj s využitím priestorov tržnice, kde by chceli v prípade nepriaznivé počasia usporiadať koncert. Z právneho hľadiska  je to však nemožné, preto hľadáme takú zákonnú cestu, ktorá by umožnila legálne usporiadanie tohto koncertu. Ak sa nám to podarí, v prípade nepriaznivého počasia bude Stará tržnica využitá už 8. mája.

Zhováral sa Slavo Polanský
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?