Viete, čo je lampiónové plávanie? Voda ožije desiatkami svetielok

26.10.2023
0

Zdroj: FB Rudolf Baranovič - fotoobrázky života okolo nás

Páčil sa vám článok?

Ak si aj priamo netrúfate zúčastniť sa v sobotu 28. októbra na druhom ročníku Bratislavského lampiónového plávania na Zlatých pieskoch, určite sa príďte pozrieť. Bude to zážitok!

Bratislava je pre otužilcov rajom. Draždiak, Dunaj, Rusovce, Čunovo, Zlaté piesky, dá sa vyberať. Väčšine vôd však chýba otužilecký point, aký nájdete na Zlatých pieskoch pri Wakelake. Ľudia si tu môžu dať čaj na terase s ohrievačmi, sú tu šatne, toalety... To je veľká výhoda, najmä keď je vietor, najväčší nepriateľ otužilcov.

Práve pri Wakelake-u sa v sobotu 28. októbra stretnú nadšenci otužovania na otužilecko-plavecký evente - lampiónovom plávaní. Po minuloročnom úvodnom ročníku je oň tento rok ešte väčší záujem. „„Ide o večerné plávanie s plavákom, v ktorom je umiestnená čelovka či iné svetlo. Samotným lampiónom sa stáva osvetlená plavecká bójka plávajúca na hladine, ktorá tak vytvára čarokrásnu atmosféru,“ vysvetlil nám jeden zo organizátorov Vladimír Pauco.

FOTOGALÉRIA:

On sám začal otužovať pred siedmimi rokmi. Pred troma založil na Facebooku skupinu Otužovanie - otužilci a plavci. Pôvodne bratislavská skupina je dnes už celoslovenská a má takmer 11 000 členov. Otužovaniu prepadá čoraz viac ľudí. „Cieľom skupiny je pomôcť aj začiatočníkom, pripadne vziať niekoho prvýkrát. Keď chce niekto začať, vždy s ním idem, kým si nájde svoj rytmus,“ hovorí Vladimír Pauco, ktorý formou článkov radí aj na stránke www.zdraveotuzovanie.sk.
Lampiónovým plávaním si splnil jeden zo snov – dať väčšej skupine otužilcov možnosť sa stretnúť v komunitnej atmosfére. Lampióvý efekt na hladine jazera je k tomu príjemný bonus.

Každý plávajúci záujemca dostane za 10-eurové vstupné čaj, malé občerstvenie a nezabudnuteľný zážitok. Zraz je medzi 17.15-17.30 h, otužilci vyplávajú o 18h. Vstup do vody bude povolený iba s plavákom/bójkou. „Verím, že budúci rok zorganizujeme niečo podobné aj na Draždiaku,“ dodáva Vladimír Pauco.
(in)

Páčil sa vám článok?