Hrnček by mohol byť pekným suvenírom

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vianočné trhy patria už neodmysliteľne ku každoročnej atmosfére v našej Bratislave. Náhodné stretnutia kamarátov, ligot detských očí pri pohľade na rozžiarené stánky.

Už počujem, ako znejú vo vetre tóny kolied a rolničiek (spiežovcov). Veľký ozdobený stromček, ľadová plocha pri Carltone, všetko každoročne bežné záležitosti. No aj tú najväčšiu radosť dokáže dosť prudko ukončiť aj tá najmenšia hlúposť.

Každý mi dá azda za pravdu, ak poviem, že nič človeka nepoteší viac ako pohár teplej tekutiny po dlhšej prechádzke. Prídete k stánku, kúpite si čaj, či varené víno a odrazu držíte v ruke doslova nechutný plastový pohár, z ktorého sa vám každú chvíľu niečo odleje a nepríjemne vás popáli, nehovoriac o tom, že v takomto pohári sa už väčšie množstvo tekutiny aj ťažko udrží. A spomenutá situácia, sa bohužiaľ, opakuje rok čo rok.

Preto vyzývam organizátorov tohtoročných trhov, zaveďme medzi pravidelné atrakcie aj možnosť vychutnať si nápoje na trhoch v hrnčekoch! Navrhujem prebrať model z Viedne, kde dávate za hrnček zálohu, ale ak ho vrátite, dostanete ju aj späť. Pričom hrnček by mal byť zdobený erbom, prípadne inou významnou dejinnou osobnosťou mesta, s tým, že by sa každý rok námet menil. Tak z hrnčeka môže vzniknúť pekný suvenír a zároveň toľko žiadaný gastronomický doplnok.

Michal Milata, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?