Služby občanom využilo viac ako 3900 ľudí

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Za takmer šesť týždňov (od 17. septembra do 27. októbra) od otvorenia nového pracoviska Služby občanom - Front office zaregistrovali pracovníci tohto útvaru magistrátu viac ako 3900 otázok a výkonov.

Pritom ďalšie desiatky informatívnych telefonátov nie sú štatisticky zaznamenané. Podľa hovorkyne magistrátu Evy Chudinovej sa občania najčastejšie pýtali na možnosti odpredaja pozemkov pod družstevnými domami, na možnosť získať nájomný byt, na zmeny v mestskej hromadnej doprave počas výstavby piateho mosta cez Dunaj v predĺžení Košickej a na možnosti bezplatného právneho poradenstva.

Občania sa zaujímali aj o ubytovacie možnosti v ubytovniach Fortuna a Kopčany, o sociálne poradenstvo, cestnú svetelnú signalizáciu, umiestnenie reklamných panelov na cestách, chodníkoch a cestnej zeleni, ale aj o Vianočné trhy, o digitálnu a technickú mapu, či o projekty k malému zdroju znečistenia.

Najviac občanov navštevuje pracovisko Služby občanov v pondelok a v stredu, najčastejšie ráno, okolo obeda a pred koncom pracovného času. Najväčšia časť pripomienok smerovala k otázke, prečo nemôžu ísť občania priamo ku konkrétnemu úradníkovi. Pracovníci strediska zaznamenali aj návrhy občanov zaviesť v Galérii mesta Bratislava a v Mestskom múzeu voľný vstup počas jedného dňa v mesiaci.

Občania potrebujú od Magistrátu Bratislavy najčastejšie žiadosti na kúpu pozemku či bytu, stanoviská k stavebnému povoleniu, povolenie vjazdu do pešej zóny a vjazdu na Železnú studienku, žiadosti o sociálne ubytovanie, osvedčovanie podpisov a listín, žiadosti o udelenie grantov, informácie o prijímacích pohovoroch na základné umelecké školy.

Na pracovisku Služby občanom - Front office, ktoré sídli na prízemí budovy Novej radnice na Primaciálnom námestí číslo 1, pracuje 16 zamestnancov, otváracie hodiny kopírujú riadny pracovný čas všetkých zamestnancov magistrátu: v pondelok od 8. do 17. hodiny, v utorok, stredu a vo štvrtok od 8. do 16. hodiny a v piatok od 8. do 15. hodiny. Mailová adresa pracoviska je: sluzbyobcanom@bratislava.sk.

(brn, lau)

Páčil sa vám článok?