Bystrica čaká na nového prevádzkovateľa

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská kaviareň Bystrica na Novom moste, pre ktorú sa v apríli rozpútalo súdne konanie, bude mať nového nájomníka. V týchto dňoch o tom informoval hovorca primátora Milan Vajda.

Spor vznikol medzi mestom ako vlastníkom objektu a jeho prevádzkovateľom Ľubomírom Horníkom, ktorý po vypršaní desaťročnej nájomnej zmluvy odmietol opustiť priestory kaviarne.

Už v októbri 2002 mal byť objekt podľa pôvodnej nájomnej zmluvy uvoľnený. Horník však predložil dodatok k zmluve, podľa ktorého má na Bystricu nárok ešte ďalšie dva roky. Mesto následne žalobou napadlo dodatok v nájomnej zmluve a dožadovalo sa súdneho príkazu na vysťahovanie.

Podľa Vajdu je však pravdepodobné, že sa napokon všetko vyrieši mimosúdnou dohodou. Paradoxne však nie medzi Magistrátom Bratislavy a nájomcom, ale medzi novým záujemcom o prevádzkovanie kaviarne a Horníkom. Mesto totiž nemôže prijať podmienky, ktoré by si prípadne stanovil Horník pri odstúpení.

Ak sa však nájde záujemca o kaviareň, bude to pre mesto najlepšie riešenie. Je zrejmé, že ak chce mať nový nájomca z prenájmu zisk, je nevyhnutné, aby priestory Bystrice zrekonštruoval, povedal Vajda. Zatiaľ nevedel špecifikovať, či podmienka investovať do rekonštrukcie priestorov bude súčasťou nájomnej zmluvy s novým nájomcom. Ako dodal, Bystrica je bratislavskou atrakciou, ktorá v rukách gastronomického odborníka môže prispieť k rozvoju cestovného ruchu v hlavnom meste.

(sita, lau)

Páčil sa vám článok?