Aj vo Vrakuni majú problémy s psíčkarmi

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Už som z toho zúfalá! Mám dve živé deti, ktoré rady hrajú futbal. No po každej ich zábave ma čaká robota. Odstraňovanie hovien z podrážok.

Som obyvateľka mestskej časti Vrakuňa (Dolné hony). Toto sídlisko je už staršie a je pochopiteľné, keď deti odrastú, pes nám sčasti nahradí lásku...

Hoci Miestny úrad Vrakuňa zabezpečil koše i vrecká na exkrementy a vyhradil im priestor pri koľajniciach, psíčkarom to stále nič nehovorí. Preto by ma zaujímalo, ako je to upravené v jednotlivých mestských častiach - aké sú pokuty za kladenie „zlata“ svojich štvornohých miláčikov mimo oblastí na vykonávanie ich potrieb a kto to rieši. Prípadne, kam sa to dá nahlásiť, aby sa to hneď riešilo.

Väčšina psíčkarov hlavne ráno nejde viac ako pol metra od brány, kde si psy rovno pod oknami uľavujú... Žeby mestské časti o takéto pokuty nemali záujem?

Eva Krištofiaková, Vrakuňa
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Túto problematiku si mestské časti riešia všeobecne záväznými nariadeniami o podmienkach držania psov. V nich stanovujú aj finančné postihy za porušenie ustanovení nariadenia. Na ich dodržiavanie dozerá mestská polícia. Napríklad v Starom Meste možno za porušenie zákazu vstupu so psom uložiť blokovú pokutu až 500 korún.

Redakcia

Páčil sa vám článok?