Bratislavu by mali krášliť kvety a čistota

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Každý deň chodím okolo podchodu na Palisádoch smerujúcom do tunela a pozerám sa na ten neporiadok, ktorý tam postupne pribúda. A najhoršie na tom je to, že stretnem aj pobehujúce zvieratká - potkany, ktoré sa neúmerným spôsobom rozrastajú.

Je to neestetické a najmä nie veľmi vábivé, keď okolo prechádzajú turisti smerujúci na obhliadku hradu a oči im zabehnú na špinu a zver.

Skoro každý z nás bol v zahraničí a kochal sa pohľadom na krásne upravené predzáhradky, balkóny, námestia, autobusové zastávky ovešané kvetmi. Čo nám bráni mať také aj u nás? Veď nemusíme kupovať drahé kvety v supermarketoch, stačia len obyčajné muškáty v črepníkoch a hneď je výzor balkóna krajší.

Mentalitou nášho národa je len závisť, ale že by sme sa trochu posnažili a naše hlavné mesto trochu skrášlili, na to sme už leniví. Veď len keď prejdeme do susedného Rakúska a pozrieme si malé mestečká a dedinky, vidíme, že kvety a kvetinová výzdoba sú všade, kvetináče na obecných úradoch, poštách...

Dúfam, že sa nad sebou zamyslíme a trochu sa posnažíme naše krásne mesto udržať v čistote a poriadku. Určite by sa turisti u nás cítili príjemnejšie, keby ich okrem našej pohostinnosti čakalo aj kvetmi vyzdobené a čisté mesto.

Júlia Michalková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?