Prečo Bratislava v noci nežije?

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Chcel by som reagovať na článok pána Horešovského z Prahy, Bratislava v noci nežije, a objasniť, prečo je takáto situácia v Bratislave.

Je to zapríčinené hlavne tým, že posledné denné spoje mestskej hromadnej dopravy odchádzajú z konečných zastávok o 23.00 h. Prvé nočné spoje odchádzajú o 23.50 a ďalšie o 1.05 h. Čiže sa neoplatí mať otvorenú poloprázdnu reštauráciu či bar.

V tomto prípade je v tom Dopravný podnik Bratislavy, a. s., úplne nevinne, pretože magistrát Bratislavy si dopravu u DPB objednáva len do spomínanej 23. hodiny a nočnú dopravu si neobjednáva. Nočné spoje 501 až 518, ktoré jazdia, sú oficiálne služobné spoje dopravného podniku pre svojich zamestnancov, ktoré môžu brať aj cestujúcich. Čiže je to služba DPB pre obyvateľov Bratislavy, za ktorú od mesta nedostáva ani korunu a len na nej prerába.

A prečo to tak je? Oficiálne stanovisko neexistuje, ale to neoficiálne znie: „Ak má človek na zabávanie sa v meste, má aj na taxík.“ Je to proste taxikárska loby, ktorá je silne citeľná aj na iných miestach v našom meste. Preto by bolo dobré spýtať sa na oddelení dopravy a cestného hospodárstva na magistráte hlavného mesta Bratislavy, prečo to tak je.

Juraj Tichý, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?