Postavenie lesoparku je stále nejasné

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Lesopark vo Vrakuni, ktorí poznajú aj obyvatelia priľahlých mestských častí, najmä Ružinova, je v paradoxnom postavení: mestská časť sa oňho stará, hoci podľa listu vlastníctva stále patrí Fondu národného majetku SR.

Podľa starostky Vrakune Ľudmily Lackovej ešte v minulom volebnom období mestské zastupiteľstvo prijalo uznesenie, na základe ktorého sa udržiavaná časť územia lesoparku mala odkúpiť od Fondu národného majetku v cene jedna koruna za štvorcový meter.

„Do dnešného dňa však na liste vlastníctva figuruje Fond národného majetku,“ uviedla Ľ. Lacková, podľa ktorej sa mestská časť Vrakuňa už v čase prijímania tohto uznesenia ponúkla, že bude refundovať náklady mesta na kúpu lesoparku zo svojich prostriedkov.

„My sa o túto časť lesoparku staráme, kosíme trávniky, orezávame stromy,“ zdôraznila Ľ. Lacková. „Robíme servis pre Fond národného majetku, osádzame lavičky, rozmiestňujeme odpadkové koše a vyprázdňujeme ich obsah, zabezpečujeme strážnu službu... Vlastne sa staráme o cudzí majetok. Boli by sme radi, keby sa táto záležitosť dotiahla tak, aby sa lesopark stal majetkom mesta a bol v správe mestskej časti.“

(lau)

Páčil sa vám článok?