Dúbravka supermarket potrebuje

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Aj keď koalícia ôsmich strán, ktorá v roku 1998 kandidovala do funkcie starostu Dúbravky Petra Poláka, svoje hodnotenie volebného programu neurobila, sám starosta konštatuje, že všetky úlohy boli splnené.

Jedinou výnimkou je podľa starostu P. Poláka zámer zaviesť káblovú televíziu aj do starej Dúbravky. „A, že sa nám to splniť nepodarilo, nepovažujem s odstupom času za veľkú chybu, pretože už dnes sa mnohí Dúbravčania v sídlisku od UPC odhlasujú z dôvodu vysokej ceny za túto službu a prechádzajú na využívanie spoločných televíznych antén,“ uviedol. Ako dodal, občania sa stále domáhajú nového nákupného centra typu supermarket. Podľa jeho slov to vo volebnom programe nebolo, napriek tomu sa však mestská časť veľmi usilovala o získanie investora a stále túto myšlienku nepovažuje za stratenú. „Ak ostanem vo funkcii, osobne sa zasadím o jej realizáciu,“ vyhlásil. Pripomenul, že na druhej strane sa podarilo realizovať niekoľko dobrých projektov, napríklad bytový dom na Nejedlého ulici či park na Pekníkovej ulici. Mestská časť významne prispela aj na stavbu nového dúbravského kostola a vybuduje pri ňom parkovisko. Z iných projektov pripomenul zabezpečenie vyhrievania vody na kúpalisku Rosnička, opravu dlažby pred Domom kultúry, ale napríklad aj opravu striech na šiestich školách za päť miliónov korún.

V prípade svojho znovuzvolenia sa chce P. Polák okrem dokončenia toho, čo je rozpracované, sústrediť na niekoľko priorít. „Obec nemá voľné byty a veľa mladých nemá kde bývať,“ uviedol. „Tento problém treba riešiť za pomoci fondu rozvoja bývania, na ktorom je v obecnej kase ešte stále dosť prostriedkov.“ Pokiaľ ide o dopravu, častým predmetom kritiky je zlé spojenie na Kramáre - najmä starší ľudia majú problémy pri návšteve nemocnice. P. Polák je zástancom toho, aby na ich vyriešenie prispela mestská časť zo svojho rozpočtu. Pokiaľ ide o rast kriminality, starosta Dúbravky sa stotožňuje s názorom, že je potrebné posilniť štátnu políciu a rozšíriť právomoci mestskej polície. „Okrem týchto priorít mám pripravený veľký plán rozvoja Dúbravky v bytoch, vybavenosti i individuálnej výstavbe,“ konštatoval. Sústrediť sa chce aj na pomoc osamelým starším občanom. Na záver spomenul najväčšiu prioritu: „Aby sme mohli čokoľvek v mestskej časti urobiť a rozvíjať, musíme dosiahnuť, aby všetky mestské časti mali rovnaký príjem na obyvateľa.“ Mal na mysli skutočnosť, že zatiaľ čo v niektorých mestských častiach sídlia veľké firmy a podniky, ktoré tam aj platia dane, v iných, napríklad aj v Dúbravke, takéto subjekty nie sú. „Tento hendikep minulosti by nemal pretrvávať,“ uzavrel.

Páčil sa vám článok?