V Starom Meste zriadia dispečing pre zimnú službu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Komunikácie III. a IV. kategórie na území Starého Mesta bude počas blížiacej sa zimnej sezóny čistiť miestny podnik verejnoprospešných služieb VEPOS na základe plánu zimnej služby. Udržiavanie zjazdnosti hlavných ciest I. a II. kategórie v centre Bratislavy bude zodpovednosťou magistrátu.

Pre VEPOS sa začína stav bdelosti od 15. novembra a potrvá do konca marca budúceho roku. Pochopiteľne, v prípade mimoriadnych poveternostných podmienok môže štáb zimnej služby začiatok a koniec zimnej služby operatívne zmeniť.

Operačný plán zimnej údržby v Starom Meste predpokladá v tomto roku zabezpečenie zjazdnosti 259 miestnych komunikácií III. a IV. triedy v celkovej dĺžke 63,5 km (plocha viac ako 403-isíc štvorcových metrov), ďalej schodnosť 29 chodníkov a schodov v kopcovitom teréne mestskej časti v dĺžke okolo 35 km (plocha 80-tisíc štvorcových metrov), ako aj čistenie viacerých verejných priestranstiev.

Ktorýkoľvek občan môže požiadať o zásah zimnej služby dispečerskú službu telefonicky na číslach: 5249 5698 alebo 0903 617176. Zoznam všetkých komunikácií, chodníkov, schodov a parkovísk, na ktorých je udržiavanie zjazdnosti v zimnom období zodpovednosťou podniku VEPOS Bratislava - Staré Mesto, zverejnia na oficiálnej webstránke mestskej časti Staré Mesto www.staremesto.sk k 15. novembru 2002.

(miv)

Páčil sa vám článok?