Namiesto Kauflandu bude možno Ahold

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že veľké nákupné centrum v Dúbravke predsa len bude. Po tom, čo nevyšli zámery s Kauflandom, ktoré sa pokúšala realizovať firma Adax, sa situácia opäť zmenila.

Technopol ako vlastník rozhodujúcej časti pozemku vyvinul vlastnú iniciatívu a nadviazal kontakt s nemeckou spoločnosťou Sallerova výstavba. Zástupcovia oboch spoločností navštívili starostu a informovali ho o tom, že stavba sa predsa len postaví, koncepcia sa v podstate nemení, ale malo by ísť o obchodný dom typu hypermarket.

Právna zástupkyňa Technopol Servisu predložila upravenú architektonickú štúdiu, ktorú posúdia komisie zastupiteľstva. „Realizáciu projektu možno očakávať ešte v roku 2003,“ uviedol starosta Dúbravky Peter Polák. „V projekte sú opäť navrhnuté podzemné garáže pre 430 osobných áut a medzi obchodným objektom a dvoma administratívnymi budovami bude dúbravské korzo. Okolo hypermarketu Ahold budú drobné obchodíky na prenájom menším podnikateľom.“

Pripomeňme, že nákupné centrum by malo vyrásť na parcele neďaleko Domu kultúry v Dúbravke. Okrem supermarketu Kaufland v ňom mali byť aj menšie obchodné priestory, súčasťou komplexu mali byť dve administratívne budovy a podzemné garáže. V projekte výstavby centra sa pôvodne angažovala akciová spoločnosť Adax. Jej predseda predstavenstva Igor Trepáč ešte v apríli v rozhovore pre naše noviny tvrdil, že sa vedú rozhovory s vlastníkmi pozemkov o ich kúpe.

Neskôr však vysvitlo, že jeden z pozemkov, na ktorom malo nákupné centrum stáť, kúpila akciová spoločnosť Technopol Servis, ktorá tak spojila do súvislého obdĺžníka dve parcely, ktoré v tejto lokalite vlastnila už predtým. Keďže nedošlo k dohode, zámery firmy Adax tým padli, predstavitelia spoločnosti Technopol Servis však výstavbu nákupného centra nevylúčili, ak dôjde k dohode medzi mestskou časťou a dobrým investorom.

O tom, či v Dúbravke na budúci rok skutočne vyrastie nákupný kolos porovnateľný s hypermarketmi, aké vyrástli v uplynulom období v iných častiach Bratislavy, sa budeme mať možnosť presvedčiť už čoskoro.

(juh)

Páčil sa vám článok?