V záhradkárskej osade je aj erotický salón

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

K prvému júlu tohto roka bolo v Bratislave 127 legálnych záhradkárskych osád. Slovenský zväz záhradkárov v Bratislave mal k tomuto dátumu 8173 členov, ktorí obhospodarovali vyše 364 hektárov pôdy.

Uviedol to podpredseda bratislavského mestského výboru Slovenského zväzu záhradkárov Ján Posypanka. Z jeho slov vyplynulo, že aj v Bratislave sú záhradky významné pre dôchodcov a sociálne slabších obyvateľov, ktorí pestovaním rôznych plodín môžu kompenzovať nižšie príjmy. Ako sa vyjadril vedúci ateliéru environmentalistiky magistrátneho oddelenia územného plánu Stanislav Tokoš, mesto rešpektuje vlastnícke vzťahy a snaží sa nemeniť funkčné využitie územia v jednotlivých lokalitách.

Podľa tajomníka záhradkárskeho republikového výboru Juraja Korčeka je v záhradkárskych osadách prvoradým problémom majetkovoprávna rovina. Podstatné je, aby záhradkári mali istotu, že ich zo záhradiek niekto nevyženie, preto aj zväz kladie dôraz na to, aby čo najviac záhradkárov malo vyrovnané vlastnícke vzťahy.

„Práve vo vyrovnaných záhradkárskych osadách sa však objavujú problémy,“ konštatoval. Ako dodal, nadobudnutie vlastníckeho vzťahu k pôde, ktorú predtým mali v dlhodobom užívaní, niektorých jedincov vedie k tomu, že si na parcelách bez ohľadu na susedov stavajú rôzne kôlne, garáže, bazény, ba v Žabom majeri vyrástol v záhradkárskej osade dokonca erotický salón. „Ak sa stane niekto vlastníkom a začne si v záhradke niečo stavať, Slovenský zväz záhradkárov nemôže proti tomu podniknúť nič,“ dodal J. Korček.

(lau)

Páčil sa vám článok?