6 návykov, ktoré z vás urobia iného a lepšieho človeka

17.2.2022

Zdroj: Diego Cervo/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Návyky sú bežnou súčasťou našich životov a ovplyvňujú všetky jeho aspekty. Zohrávajú svoju úlohu vo výžive, všímavosti, produktivite, kreativite alebo učení. Nie všetky sú prospešné a nie všetkých sa v prípade nutnosti len tak jednoducho zbavíme.

Pokiaľ vás však aktuálna situácia k tomuto rozhodnutiu predsa len priviedla a chcete dramaticky zmeniť svoj život a posunúť ho na ďalšiu a možno lepšiu úroveň, prečítajte si niekoľko dobrých tipov.

Zamerajte sa na faktory, ktoré vám pomôžu dosiahnuť lepší výkon

Čo vám môže pomôcť robiť vašu prácu rýchlejšie a lepšie? Neškodné a kvalitné CBD produkty? Možno ticho, slúchadlá s hudbou alebo krátke prestávky? Nezáleží na tom, čo to je, ale aký efekt vám to bez vedľajších účinkov a z dlhodobého hľadiska prinesie.

Vyčistite si priestor okolo seba

A to platí nielen pri upratovaní bytu, umývaní či včasnom odvoze odpadkov, ale aj pri upratovaní virtuálneho priestoru. Skúste napríklad e-maily a správy, ktoré pre vás nie sú potrebné alebo dôležité, obratom posielať do koša, aby sa vám v pošte nehromadilo príliš veľa vecí. Rovnako je to aj so sociálnymi sieťami. Starostlivo si prejdite zoznam svojich odberov. Príliš rôznorodých informácií spôsobuje človeku často iba nepríjemnosti.

Spánok berte ako absolútnu nevyhnutnosť

Prestaňte byť hrdí na to, ako málo spíte a koľko hodín ráno môžete sedieť v práci alebo sa hrať na notebooku bez nočného odpočinku. Naopak, urobte si vo svojom vlastnom záujme zo spánku prioritu. Ak si dnes neoddýchnete, zajtra budete oveľa menej produktívni a energickí. Navyše, vďaka kvalitnému spánku bude mať na vás aj mocná Maca ten správny účinok a dodá telu potrebnú silu.

Nájdite si čas na to byť sám sebe kuchárom

Ak vôbec nevaríte, ale iba ohrievate polotovary, je čas začať obšťastňovať svoj žalúdok aj inak. Začnite si variť aspoň raz denne a vytvorte si pestrý jedálny lístok – striedajte obľúbené jedlá s novými receptami, používajte pri varení nevšedné produkty alebo ich kombinácie. Nielen 100 % Vegan guľôčky s čučoriedkovou príchuťou môžu opojiť vaše chute a zmysly.

Noste oblečenie, v ktorom sa budete cítiť pohodlne

Nekupujte si niečo len preto, že to má každý druhý v okolí, je to v akcii alebo je to pre vás ideálna veľkosť. Vždy sa snažte pochopiť, či sa v danom kúsku odevu cítite pohodlne, či sa v týchto šatách cítite sebaisto, a či sa sami sebe páčite. Čím viac spokojnosti pocítite, tým viac dôstojnosti v sebe potom nájdete.

Začnite sa učiť niečo nové

Môže to byť angličtina, na ktorú človek nemá nikdy dosť času, alebo hra na gitare.

Venujte svojmu koníčku každý deň aspoň polhodinu alebo hodinu a výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?