Barmanky v presse sú profesionálky

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Keďže dennodenne cestujem do Rakúska a naspäť, som aj pravidelným klientom pressa, ktoré spomína M. Binderová a ešte nikdy som sa nestretol so žiadnymi vulgárnymi výrazmi servírok.

Možno už vzhľadom na svoj vek horšie počujem, ale takéto niečo by som si určite všimol. Barmanky v Presse Engerau sú mimoriadne profesionálne, o čom okrem iného svedčí aj fakt, ktorý spomenula M. Binderová, že káva (ktorú si dala podľa jej vyjadrenia iba raz) je na bratislavské pomery vynikajúca. Barmanky, ktoré sa M. Binderová snažila pošpiniť, plynulo hovoria po nemecky aj po anglicky a bez problémov obslúžia zahraničných hostí. Tvrdenie M. Binderovej o akýchsi gestách a mimike je podľa mňa ničím nepodložené. Svoje tvrdenie môžem podložiť vlastnou skúsenosťou, keď vidím každý deň spokojných zákazníkov, ktorí po príjazde do Petržalky alebo pred odjazdom z nej si sadnú v presse, skonzumujú, čo si objednajú a pri platení väčšinou barmankám nechajú trinkgeld. Domnievam sa, že keby boli správaním sa barmaniek urazení, alebo v lepšom prípade udivení, tak by ho nenechali.

Neviem, o čo M. Binderovej ide, ale podľa mňa jej príspevok pošpinil dobré meno pressa na petržalskej stanici a bol úplne antiproduktívny.

Páčil sa vám článok?