Bratislava sa dočká aquaparku v roku 2003

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Veľkorysý projekt aquaparku, moderného komplexu, ktorý popri možnosti kúpania pre verejnosť ponúkne množstvo ďalších služieb vrátane ubytovania, stravovania a príležitostí na trávenie voľného času, sa stane realitou už o necelé dva roky.

„Pôvodne mal aquapark stáť pri Draždiaku, ale keďže neboli doriešené majetkovoprávne vzťahy týkajúce sa pozemku, hľadali sme inú vhodnú lokalitu, ktorá by nám vyhovovala aj z hľadiska dostupnosti inžinierskych sietí,“ uviedol Ján Budziňák, konateľ spoločnosti Aquaparky Slovakia, ktorá sa podujala aquapark vybudovať. „Nakoniec sme vhodnú lokalitu našli na konci Petržalky v blízkosti križovatky Dolnozemskej a Panónskej cesty. Táto lokalita je v súlade so schváleným územným plánom a v súčasnosti sa projekt dolaďuje s urbanistickou štúdiou, ktorú spracoval bratislavský magistrát.“

Čo všetko ponúkne toto nové bratislavské lákadlo? Bude to moderný komplex, v ktorom okrem 13 bazénov rôznej veľkosti návštevník nájde aj množstvo doplnkových služieb - reštaurácie, kaviarne a bary, fittnesscentrum, sauny, predajne, ale aj samostatné strediská squashu, bowlingu, VIP-club atď. Podľa investora sa celý projekt opiera o fínske technológie založené na šetrení energií, ktoré je nevyhnutné vzhľadom na tvrdé klimatické podmienky v tejto severskej krajine. Fínska technológia spĺňa najvyššie požiadavky nielen na kvalitu vody, ale aj celého vyhrievania, osvetľovania a prevádzky.

Súčasťou komplexu má byť trojhviezdičkový hotel so 122 izbami a konferenčné centrum, v ktorom okrem veľkej konferenčnej miestnosti bude ďalších sedem menších rokovacích miestností. Celý komplex bude atraktívny aj z architektonického hľadiska - nepôjde o tuctovú stavbu, ale o svojím spôsobom jedinečný objekt. Podľa J. Budziňáka projekt spĺňa aj tie najnáročnejšie kritériá na kvalitu služieb a estetické a výtvarné riešenie prostredia všetkých interiérov.

Zložitý schvaľovací proces sa dostal do štádia, keď už možno hovoriť o konkrétnych termínoch, v ktorých by sa toto všetko malo stať realitou. „Stavať by sa malo už v marci budúceho roka a svoje brány aquapark otvorí zrejme už v septembri 2003,“ povedal nám J. Budziňák. K pozoruhodnej stavbe sa ešte vrátime.

(lau)

Asi takto by mal vyzerať aj budúci petržalský aquapark.
FOTO - Aquaparky Slovakia

Páčil sa vám článok?