Sú spokojní s rozvojom Petržalky

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Podľa najnovšieho prieskumu verej-nej mienky sú Petržalčania spokojní so životom v tejto mestskej časti. Až 70 percent z nich si myslí, že v Petržalke sa dá slušne žiť.

Až 40 percent Petržalčanov tvrdí, že životné podmienky sa tu v posledných rokoch zlepšili. Tretina z nich (30,3 %) si myslí, že sa nezmenili. Len pre necelú štvrtinu obyvateľov tejto najväčšej mestskej časti (24 %) sa tu podmienky zhoršili.

Najviac spomedzi opýtaných Petržalčanov (až tri štvrtiny) je spokojných s rozvojom obchodnej siete. Spokojní sú však aj so stavom životného prostredia, služieb, čistoty a kultúrneho života. Nasledujú doprava, športoviská, zdravotníctvo, školstvo. Menej sú Petržalčania spokojní s kriminalitou, bezpečnosťou, či medziľudskými vzťahmi.

Podľa väčšiny Petržalčanov má zásluhu na zlepšovaní situácie v ich mestskej časti starosta Petržalky Vladimír Bajan, ktorý je šéfom miestnej samosprávy už druhé volebné obdobie. S jeho prácou je spokojných takmer 60 percent opýtaných. Polovica Petržalčanov je spokojná aj s prácou tunajšieho miestneho úradu.

Ako ďalej vyplýva z prieskumu agentúry MVK, v Petržalke žije 19 percent rodených Petržalčanov. Až 66,7 percenta Petržalčanov žije v tejto mestskej časti 10 a viac rokov. Z toho takmer polovica (32,7 %) žije v Petržalke viac ako 20 rokov.

Páčil sa vám článok?