V Dúbravke pred kolaudáciou sto bytov

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Najväčšia akcia mestskej časti Dúbravka a tamojšieho miestneho zastupiteľstva v tomto volebnom období - obytný dom so 100 bytmi pre mladé rodiny na konci Nejedlého ulici - je tesne pred ukončením.

„Všetky byty sú predané a sú tesne pred kolaudáciou, ktorá by mala byť v prvej polovici septembra,“ uviedol starosta Dúbravky Peter Polák. „Mestská časť zabezpečí aj vklad do katastra.“

Byty vznikli s výdatnou pomocou mestskej časti: miestne zastupiteľstvo odsúhlasilo pre každého záujemcu pôžičku z fondu rozvoja bývania až do výšky 500-tisíc Sk za byt. Ďalšiu pôžičku v rovnakej výške bolo možné získať z VÚB Wüstenrot a na dôvažok bol v hre aj príspevok zo Štátneho fondu rozvoja bývania, a to až do sumy 600-tisíc korún. Lehota splatnosti je 15 rokov, úroková sadzba je sedem percent, čo podľa názoru starostu v čase začiatku výstavby bolo veľmi výhodné.

Celkové náklady na výstavbu, ktoré v plnej miere hradia budúci vlastníci bytov, dosiahli 168,5 milióna korún. Mestská časť dostala zo Štátneho fondu rozvoja bývania sumu sedem a pol milióna korún na infraštruktúru (parkoviská, prístupová komunikácia, inžinierske siete a podobne), ktorá zostane v majetku mestskej časti, resp. prejde do správy vodární a kanalizácií.

Súčasťou bytovky je aj 49 podzemných garáží, ktoré sú už takisto všetky predané.

Aj keď to dúbravský starosta zo skromnosti nespomenul, zasvätení vedia, že na realizácii tejto stavby, ktorá umožní mnohým mladým rodinám vyriešiť svoju bytovú otázku, má nezanedbateľný podiel, pretože sa intenzívne o ňu zasadzoval v miestnom zastupiteľstve.

Páčil sa vám článok?