Budúca spolupráca v znamení vína

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Vo viacerých oblastiach začínajú spolupracovať bratislavská mestská časť Rača a mestečko Gols z rakúskej spolkovej krajiny Burgenland. Jedno z najvýraznejších spojení tvorí vinohradníctvo, ktorým sú obidve miesta veľmi známe.

Spolupráca neobíde ani hospodársku oblasť, životné prostredie, čistotu a bezpečnosť či kultúru. Deklarovali to začiatkom augusta starostovia Rače Pavol Bielik a Golsu Hofrat Mathias Achs. Obe samosprávy by mali nadviazať užšiu spolupráce aj pri dobudovávaní už vytvorených a budovaní nových cyklotrás. Základy budúcich spoločných projektov prediskutujú počas najbližších týždňových ľudových slávností Pannonia v Golse, ktoré sa začnú 10. augusta. Podľa M. Achsa majú podporu burgenlandskej vlády a budú sa snažiť, aby na projekty získali príspevky z fondov Európskej únie. Pannonia sa koná pravidelne každý rok, ťažisko tvoria veľtrh, ľudové slávnosti, vínne podujatie a kultúrne leto.

Burgenland je málo štruktúrovaná krajina, ktorá má 284 tisíc obyvateľov. Gols je s 3400 obyvateľmi desiatou najväčšou obcou tejto spolkovej krajiny.

Páčil sa vám článok?