Odovzdajú ďalších 57 sociálnych bytov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na výstavbu nových bytov, prestavbu už existujúcich a na vytváranie nových kapacít sociálne podmieneného bývania (bezbariérové byty, chránené bývanie a azylové centrá) vyčlenilo mesto Bratislava v tomto roku 31,3 milióna korún, vlani to bolo až 74, 4 milióna.

V minulom roku dalo mesto do užívania 34 bytov pre projekt Dom mladej rodiny a pre telesne postihnutých na Hradskej ulici a pri Habánskom mlyne, ktoré získali výstavbou nového domu a nadstavbou objektu. V prvom polroku tohto roku dajú do užívania byty opäť pre projekt Dom mladej rodiny a byty určené do vlastníctva. Spolu to bude 57 bytových jednotiek na Bodrockej ulici a v Líščom údolí. Dom mladej rodiny je účelový projekt bývania v nájomných bytoch pre mladé bratislavské rodiny na určitý čas.

Tento rok sa začali aj prípravné práce na vytvorení nových kapacít a to nadstavbou ubytovne Fortuna, ktorá je určená pre dočasné ubytovanie sociálne slabších viacdetných rodín a predpokladaný termín ukončenia rekonštrukcie je druhý polrok 2002. V tom istom termíne je plánovaná aj kolaudácia prestavanej časti požiarnej stanice na Halkovej ulici na ubytovňu a kolaudácia objektu na Podzáhradnej ulici, kde budú vystavané nové nájomné byty, aj pre telesne postihnutých občanov.

(brn)

Páčil sa vám článok?