UNB bude poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť, ale urgentný príjem to neovplyvní...

31.12.2020
Ktoré nemocnice v bratislave zrušia a kde vyrastie nová? - nemocnica ruzinov unb.sk
Páčil sa vám článok?

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) najbližší týždeň až dva bude poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Od 27. októbra stále platí pozastavenie plánovaných operačných výkonov. Pre TASR to povedala Eva Kliská, hovorkyňa UNB.

Nemocnica aktuálne pripravuje ďalšie opatrenia, najmä vo vzťahu k operačnej a ambulantnej činnosti. "A to v súlade s príkazom ministerstva zdravotníctva o poskytovaní neodkladnej zdravotnej starostlivosti a poskytovaní zdravotnej starostlivosti v príčinnej súvislosti s liečbou onkologického ochorenia alebo pacientom, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba," dodala Kliská. V tejto situácii preto nemocnica predpokladá, že najbližší jeden až dva týždne bude poskytovať iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. "Samozrejme každý pacient bude posudzovaný individuálne ošetrujúcim lekárom," uistila Kliská.      

Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti zabezpečuje Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) počas Silvestra a novoročných dní v plnom rozsahu a nepretržite ako zvyčajne. "Lekári na urgentných príjmoch a ambulantných pohotovostiach pracujú v nerovnomerne rozvrhnutom pracovnom čase. Rozpis je štandardný, tak ako po iné dni," dodala Kliská.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nariadilo fakultným, univerzitným a všeobecným okresným nemocniciam, ktoré sú v zozname subjektov hospodárskej mobilizácie, poskytovať pacientom len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Rezort upozorňuje, že počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň sa blíži k hranici 3000.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie