FOTO: Aj v týchto hrôzostrašných priestoroch sa bude cez víkend konať testovanie na Covid-19!

29.10.2020

Zdroj: FB V.J.N.

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa objavili fotografie z odberového miesta na bratislavských Kramároch, kde by sa malo počas nadchádzajúceho víkendu takisto uskutočniť celoplošné testovanie. Ide o garáže v objekte Národného ústavu detských chorôb a treba objektívne priznať, že ide o prostredie, ktoré nevyzerá veľmi lákavo...

"Preboha, to čo je? Interiéry na nakrúcanie hororu Hostel? Ešte aj prasatá v chlieve majú lepšie podmienky. Tam môžeš chytiť nielen koronu, ale aj zápal mozgových blán!" komentujú ľudia na sociálnej sieti fotografie, ktoré sa tam dnes objavili s podtitulom, že ide o jedno z odberných miest na víkendové testovanie. Konkrétne by sa malo nachádzať v detskej nemocnici na Kramároch. Na záberoch vidno podzemné garáže s množstvom stĺpov, strašidelných plechových rúr, neónových svietidiel a v pozadí priestory obmotané čiernou igelitovou fóliou. Na dlážke s neidentifikovateľným povrchom sú položené staré stoličky v patričných vzdialenostiach od seba, ale aj stoly a smetné nádoby, ktoré naozaj evokujú zariadenie odberového miesta, akých by malo na Slovensku v súlade s manuálom Ministerstva obrany vzniknúť vyše 5000 v súvislosti s celoplošným testovaním naplánovaným na nadchádzajúci víkend.  

Našli sa takí ľudia, čo autenticite zverejnených snímok neverili, ako napríklad pani Katarína, ktorá nedávno v spomínanej nemocnici bola aj s dcérou na testovaní a takto hrôzostrašne to tam podľa nej nevyzeralo. "Konalo sa to na klasickom starom parkovisku, na ktorom neboli žiadne stoličky a odbery robili hneď pri nemocničných dverách za takým paravánom, lebo oni tú vzorku brali hneď dovnútra. A ešte tam stali dvaja vojaci, ktorých mi bolo ľúto, pretože sa dosť nudili, navyše im bola zima a ani sadnúť si na čo nemali..." 

Bratislavské noviny sa skontaktovali s hovorkyňou Národného ústavu detských chorôb pani Mgr. Danou Kamenickou, ktorá povedala, že sa cez víkend chystajú v areáli tohto zdravotníckeho zariadenia otestovať na Covid-19 vlastných zamestnancov. Poslali sme jej aj fotografie priestorov garáží s otázkou či naozaj ide o odberové miesto, na ktorom plánujú otestovať svojich pracovníkov, ale konkrétnej odpovede ani stanoviska NÚDCH sme sa, napriek jej prísľubu, zatiaľ nedočkali. 

(ars)

Páčil sa vám článok?