Oprava domu na Rudnayovom námestí pokračuje

7.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukčné práce na dome na Rudnayovom námestí, ktorý je známy maľbami v oknách, pokračujú plynulo podľa projektovej dokumentácie a v technologických nadväznostiach.

Ako uviedla vedúca úseku inžinierskej činnosti spoločnosti Paming Zdenka Turzíková, vynovenú budovu by mali zrekonštruovať a sprístupniť verejnosti v prvom polroku budúceho roku. „Postupne sa dokončuje hlavná stavebná výroba, čiže napríklad sanácia nosných konštrukcií, škárovanie murív, odstraňujú sa príčiny vlhkosti. Taktiež sa dokončujú práce v suterénoch a osádzajú sa okná a dvere,“ povedala.

Ako ďalej uviedla, v dohľadnom čase by sa malo pristúpiť k realizácii vnútorných a vonkajších rozvodov a vybavenia, začať by sa malo aj s inštalačnými prácami a povrchovými úpravami. „V maximálnej možnej miere taktiež zohľadňujeme požiadavky pamiatkarov na prezentáciu historických murív, čiže zvyškov blízkych hradieb a Vydrickej brány,“ dodala Z. Turzíková.

Rekonštrukcia objektu pri Dóme sv. Martina sa začala v decembri minulého roku. Pôvodne sa počítalo so sedemnástimi miliónmi korún, ktoré by malo dať mesto Bratislava zo svojho rozpočtu. Z. Turzíková však priznáva, že táto suma sa môže ešte zvýšiť. Po dokončení by mala budova slúžiť predovšetkým na kultúrno-spoločenské účely, taktiež sa uvažuje o zriadení muzeálnych priestorov, ktoré by malo spravovať Múzeum mesta Bratislavy.   

Páčil sa vám článok?