Dostal sa smrtiaci koronavírus už aj do Bratislavy?

26.1.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Slovenskí zdravotníci údajne preverujú prvé podozrenia na pacienta s koronavírusom. Má ísť o muža z Bratislavy, konkrétne z Petržalky, ktorý mal podozrenie, že môže byť nakazený vírusom, z ktorého má v týchto dňoch obavy celý svet. Muž bol prevezený do nemocnice na Kramároch, ale testy závažné ochorenie u neho, našťastie, nepotvrdili.

Správu priniesol portál tvnoviny.sk. Ako ďalej uvádza, má ísť zatiaľ len o podozrenie. Pacient by mal byť izolovaný v jednej z nemocníc a momentálne sa vykonávajú testy. Ministerstvo zdravotníctva túto informáciu zatiaľ nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo. O niekoľko hodín neskôr však poskytlo stanovisko, že sa prítomnosť nebezpečného vírusu na Slovensku zatiaľ nepotvrdila. A to ani u spomínaného muža z Petržalky, ktorému robili testy v nemocnici na Kramároch.

"Ministerstvo zdravotníctva SR spolu s Úradom verejného zdravotníctva situáciu veľmi pedantne monitoruje. Na Slovensku Koronavirus k dnešnému dňu nebol potvrdený. Rezort však robí všetky preventívne opatrenia s cieľom maximálnej ochrany obyvateľstva. Rezort ma situáciu pod kontrolou a aj s cieľom nešíriť paniku bude zajtra o téme komplexne spolu s odborníkmi informovať," uviedla v stanovisku hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová

(ars)

Páčil sa vám článok?