Viete, kam ísť k lekárovi a po lieky počas sviatkov?

24.12.2019
0

Zdroj: TASR - Dušan Hein

Páčil sa vám článok?

Aj počas nadchádzajúcich vianočných sviatkov sa môže stať, že budete musieť vyhľadať pomoc zdravotníkov. Kde vám ju v Bratislave poskytnú?

LEKÁRSKA POHOTOVOSŤ

„Ambulantné pohotovostné služby pre deti aj dospelých sú k dispozícii počas sviatkov a cez víkend od 7. do 22. hodiny, v pracovný deň od 16. do 22. hodiny,“ informovala Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja.

Pohotovosť pre dospelých nájdete v Železničnej nemocnici s poliklinikou na Šancovej 110 a v Poliklinike na Strečnianskej 13 v Petržalke. Detských pacientov z celého Bratislavského kraja ošetria v Národnom ústave detských chorôb na Kramároch.

NEMOCNIČNÝ URGENT 

Centrálne príjmy nemocníc fungujú nepretržite v nemocnici v Ružinove, na Kramároch aj v Petržalke na Antolskej.

POHOTOVOSTNÍ ZUBÁRI

Ak vás rozbolí zub, ujmú sa vás lekári v ambulancii DENTA Group na Drieňovej 38 – výhodou je, že je zazmluvnená zdravotnými poisťovňami. Cez sviatky môžete prísť od 11. do 23. h, v pracovný deň od 17.30 do 24. h.

Zubárov nájdete aj na Laurinskej 16 (STOMAMED, v pracovný deň od 19. do 22. h, cez víkend a sviatky od 15. do 22. h), na Bajkalskej 9 (24Dental, v pondelok až piatok od 17. do 22. h, v
sobotu od 8. do 22. h, v nedeľu od 8. do 21 h), a na Krížnej 44 (Zubná pohotovosť, v pondelok až štvrtok od 17. do 22. h, v piatok od 17. do  24. h, v sobotu od 8. do 24. h, v nedeľu a cez sviatky od 8. do 22. h).

POHOTOVOSTNÉ LEKÁRNE

Po lieky môžete ísť do lekárne Apoteka Alexandra na Rázusovom nábreží 6, Univerzitnej lekárne na Ružinovskej 12, aj do lekárne Pokrok na Račianskom mýte – všetky sú otvorené nonstop. Pohotovostná lekáreň Pharmacy 4U na Haanovej ulici slúži od 20. do 22.30 h, lekáreň Dr. Max na Jantárovej ceste od 16. do 20.30 h.

Pohotovosť nie je urgent

Ambulantná pohotovostná služba (APS) rieši náhle zhoršenie zdravotného stavu, ktoré však neohrozujú život pacienta (napríklad horúčka, alergická reakcia, menšia rana, ktorú treba ošetriť ap.). Môžete ju využiť v prípade, že váš obvodný lekár neordinuje.

Centrálny urgentný príjem v nemocnici je pre pacientov, ktorých stav je život ohrozujúci. Je to napríklad pri bezvedomí, podozrení na infarkt, vážnom úraze či veľkom krvácaní.

 Výjazdovka vyjde draho

Ak s chorým dieťaťom nechcete ísť do preplnenej čakárne na pohotovosti, môžete si zavolať výjazdovú detskú pohotovosť na čísle 0904 00 80 90. Lekár príde k vám domov, za túto službu však zaplatíte 90 eur. V pracovné dni funguje výjazdovka od 17. do 1. h, počas víkendov od 8. do 1. h.

(ac)

Páčil sa vám článok?