VIDEO a FOTO: V Starej tržnici sa koná festival Pomalo - prezentácia pomalého životného štýlu

12.5.2019
0
Festival Pomalo v Starej tržnici

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Ešte v týchto chvíľach (do 19.00 h) prebieha v bratislavskej Starej tržnici festival, ktorý je vyslovene v duchu najaktuálnejších trendov, ktoré sa šíria svetom. Pomalo je festivalom udržateľnosti, teda prezentuje životný štýl šetrný k prírode.

"Spomaľme pre skutočne pozitívne zmeny! Staňte sa s nami súčasťou spoločenského manifestu, ktorý zdôrazňuje trvalú udržateľnosť, podporuje humánny prístup a podnecuje k etickej konverzácii.  Po úspešnom pilotnom ročníku pokračujeme v prezentácii slow fashion, zero waste, etickej módy, udržateľného dizajnu, fair trade, eko, bio aj vegan. Príďte sa zoznámiť s výrobcami, dizajnérmi a značkami, ktoré spĺňajú kritéria pomalého životného štýlu a zoznámte sa s ideami organizácií, ktoré sa venujú rozvoju týchto činností. Naučme sa vrátiť prírode to, čo nám dáva!" pozývali organizátori festivalu Pomalo na dnešné podujatie.

Pre návštevníkov zriadili oddychovú zónú s tuli vakmi, detský kútik či vegetariánske a vegánske občerstvenie. Súčasťou podujatia je SWAP (vzájomná výmena oblečenia), prednášky, diskusie a workshopy. Počas festivalu si môžete zakúpiť aj rastliny, ktoré vám spestria domov.

Počas dňa si môžu návštevníci vyskúšať rôzne nápady, ako zlepšiť svoj vzťah k životnému prostrediu a ako si ozeleniť domov. Vyrobiť si rastlinné terárium s Plantíziou alebo nakličovaciu misku. Kto chce, môže si ušiť tašku a obal na notebook zo zrecyklovaného materiálu, vyrobiť si vlastné očné tiene alebo sa naučiť prípravu ekologického pracieho prostriedku či upcyklovaného šperku alebo osobný parfum.

FOTOGALÉRIA:

​Prednáška o udržateľnej móde na festivale Pomalo - Babsy Heribanová, Veronika Cifrová Ostrihoňová:

(nc, ms)

Páčil sa vám článok?