UNB reaguje: Zdravotná starostlivosť na neurochirurgii je zabezpečená

14.1.2019
Radostný rekord: v bratislavských nemocniciach bolo najviac pôrodov v histórii - kramare unb.sk
Páčil sa vám článok?

Vedenie Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) tvrdí, že zdravotná starostlivosť na klinike neurochirurgie na bratislavských Kramároch je zabezpečená. Uviedla to hovorkyňa univerzitnej nemocnice Eva Kliská.

Reagovala tak na list, ktorý v pondelok adresovalo 17 lekárov a zdravotné sestry poslancom Národnej rady, v ktorom píšu o kritickej situácii.

"Vedenie UNB sa dištancuje od predmetných vyjadrení, ktoré boli obsahom otvoreného listu Neurochirurgickej kliniky Nemocnice akademika L. Dérera, a považuje ich za šírenie poplašnej správy. Pacientov by sme chceli ubezpečiť, že zdravotná starostlivosť na klinike neurochirurgie je zabezpečená," zaslala v stanovisku Kliská.

Riaditeľka UNB podľa hovorkyne v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR robí "všetky potrebné kroky na to, aby klinike bola zabezpečená plnohodnotná zdravotná starostlivosť o pacientov. Zabezpečenie prístrojového vybavenia, ktoré je pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti nevyhnutné, nevynímajúc".

Ako Kliská zdôraznila, za chod kliniky je však v prvom rade zodpovedný prednosta kliniky. "Len čo sa riaditeľka nemocnice o situácii s operačnými stolmi dozvedela, situáciu bezodkladne riešila. Bola zriadená pracovná skupina, ktorá navrhla postup riešenia, ktorý bol konzultovaný aj s pánom docentom Šteňom a ktorý s navrhovaným riešením súhlasil," informovala. 

​V rámci konkrétneho riešenia sa zaobstaranie operačného stola bude podľa Kliskej riešiť "výpožičkou, ktorá bude trvať po dobu úspešne ukončeného procesu verejného obstarávania operačných stolov". 

Zdôraznila, že v roku 2018 bola realizovaná obnova prístrojového vybavenia, na kliniku neurochirurgie boli dodané C ramená, monitory vitálnych funkcií, štyri odsávačky a tiež ultrazvukový aspirátor. "V súčasnosti je v procese verejné obstarávanie angiografu a operačných stolov," dodala Kliská.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?