Bude ohrozená bežná zimná údržba? Zmluva o nej zatiaľ nie je podpísaná

22.11.2018
Karlovej vsi sa podarilo znížiť náklady na zimnú údržbu - KV Zimna udrzba
Páčil sa vám článok?

Už takmer mesiac nemá hlavné mesto zazmluvnenú firmu na zimnú a letnú údržbu ciest. Zmluva so spoločnosťou A. R. K. technické služby skončila koncom októbra. Nová podpísaná ešte nie je.

Do súťaže bola zapojená iba jedna firma, a teda víťaznou firmou je A. I. I. technické služby. Táto firma je členom konzorcia A. R. K., ktoré sa o cesty staralo doteraz. Nová zmluva s víťazom verejného obstarávania však ešte nie je podpísaná. 

Informáciu o výsledku vyhodnotenia ponúk zverejnilo mesto tento pondelok, verejné obstarávanie na služby za takmer 43 miliónov eur bez DPH začal magistrát ešte začiatkom februára. Novú zmluvu už podpíše pravdepodobne nový primátor Matúš Vallo.

Matúš Vallo sa včera stretol s Ivom Nesrovnalom, kde bola otázka zimnej údržby jeden z bodov programu. Podľa Matúša Valla momentálne zabezpečuje zimnú údržbu pôvodná firma na základe objednávok s tým, že nie je jasné do kedy, maximálne však do podpisu novej zmluvy. "Nie je isté, či nový dodávateľ zmluvu podpíše, a preto mesto v týchto dňoch začalo obstarávať zimnú údržbu rokovacím konaním. O priebehu konania dostaneme od súčasného vedenia magistrátu podrobnejšie informácie. Pre nás je dôležité, aby bola služba na toto zimné obdobie zabezpečená v zmysle zákona a po nástupe do funkcie začneme pripravovať založenie mestského podniku, ktorý by mal zimnú údržbu do budúcnosti prevziať, "informoval nás Matúš Vallo.

Odchádzajúce vedenie Iva Nesrovnala tvrdí, že zimná údržba ohrozená nebude a bude fungovať aj v tomto prechodnom období. "Výkon zimnej údržby je zákonnou povinnosťou hlavného mesta a bude počas zimy riadne zabezpečený. Do uzatvorenia novej zmluvy s novým vysúťaženým dodávateľom bude zimná údržba zabezpečená zákonným spôsobom. Hlavné mesto si objednalo výkony zimnej údržby ešte z pôvodnej zmluvy a bude platiť len za služby, ktoré budú vykonané, " odpovedá na naše otázky hovorkyňa Iva Nesrovnala Zuzana Onufer.

Novinkou v tohtoročnej zimnej údržbe je to, že k povinnostiam mesta a mestských častí pribudlo aj čistenie chodníkov pred domami, predtým to bola úloha samotných spoločenstiev bytových domov a bytov. Uvidíme, ako sa s tým mesto vysporiada.

(nc)

Páčil sa vám článok?