Časť nového trávneho koberca na Námestí slobody vyschla, dnes pokladajú ďalší

4.10.2018
0
Fotka trávnika na Námestí slobody, ktorá obletele internet

Zdroj: Petrer Lenyi

Páčil sa vám článok?

Sociálne siete obletela fotografia vyschnutého nového trávnika na Námestí slobody. Ako to teda s novým trávnikom na námestí je? Zisťovali sme viac.

Problém s trávnikom sa nevyskytol na celom Námestí slobody, ale iba na jednom mieste, pri novom workoutovom ihrisku pred ministerstvom dopravy. Vlnu pobavenia i rozhorčenia vyvolala fotografia, ktorú vidíte v úvode článku.:

Vyzeralo to, ako keby trávny koberec položili na starý trávnik. ​Sám autor fotky, Peter Lenyi, s ktorým sme sa spojili, nám však potvrdil, že nejde o celkový stav. "Fotka je z jedného miesta, kde je momentálny stav takýto (a asi nie v tomto stave definitivny) a nie je reprezentativna pre plošný stav na namestí," upozornil nás autor fotografie.

Na Námestie slobody sme sa teda vybrali pozrieť i my. V utorok bolo vidno, že trávnik na ploche okolo workoutového ihriska je vysušený, môžete si to pozrieť v našef fotogalérii. Kontaktovali sme i developera HB Reavis, ktorý cez ním založené občianske združenie Moje m(i)esto námestie revitalizuje.  "Areál exteriérového cvičiska, teda workout areál, ešte nie je dokončený, preto sú v okolí zábrany. Finalizáciu plánujeme v priebehu októbra, kedy príde aj k dočisteniu okolitého priestoru a zelených plôch," informoval nás developer.

Dnes sme sa boli na námestí pozrieť opäť a zistili sme, že firma dáva plochu s vysušeným trávnikom do poriadku. Ešte v priebehu včerajška suchý koberec odstránili a dnes osádzali nový. Ako nám prezradili chlapi, ktorí už mali nový koberec nachystaný v aute a pripravovali plochu na jeho položenie, dôvodom vyschnutia trávnika bolo to, že ho jednoducho nik nezavlažoval a na niektorých miestach, najmä na okrajoch, začala pod ním vyrastať nová zeleň. Nestalo sa však, že by nový koberec položili na starý trávnik, ako si mysleli viacerí návštevníci sociálnej siete po vzhliadnutí známej fotografie. 

FOTOGALÉRIA (trávnik na Námestí slobody):

(ms)

Páčil sa vám článok?