Katastrofálny vandalizmus pokračuje: Po zničení bicyklov zvalili sochu napoleonského vojaka

9.9.2018
0
Zvalená socha napoleonského vojaka

Zdroj: Karol Balogh

Páčil sa vám článok?

Je to doslova nechutné, čo sa deje v Bratislave počas tohto víkendu. Vandali najskôr poškodili bicykle čerstvo zavedeného bikesharingu a niekomu prekážala aj socha napoleonského vojaka na Hlavnom námestí v Starom Meste.

Obľúbená socha napoleonského vojaka, ktorý sa opiera o lavičku na Hlavnom námestí, zmizla. Viacerí Bratislavčania si všimli, že na jej mieste sa nenachádza nič a vzápätí sa na sociálnej sieti objavili jej fotografie, ako táto turistická atrakcia bezvládne leží na zemi.

Zdroj: FB Karol Balogh

"​Keď som dnes išiel po Hlavnom námestí, niečo mi tam chýbalo. Až po chvíli mi došlo, že pri lavičke chýba turistická atrakcia - napoleonský vojak. Zostali po ňom len stopy," reagoval na sociálnej sieti aj Vašo Mika, ktorý zverejnil fotky miesta, kde vojak stál. Je podľa neho potrebné prijať hneď niekoľko opatrení na zlepšenie súčasného stavu, od zvýšenia počtu pochôdzkárov, cez kamerový systém až po smart riešenia.

O prípade neskôr informoval na sociálnej sieti aj magistrát: "V noci z piatka na sobotu niekto vypáčil sochu Napoleona na Hlavnom námestí. Mestská polícia v sobotu ráno zaistila miesto činu, informovala vlastníka sochy, ktorým je MČ Staré Mesto, ktorá si sochu odviezla a zabezpečí jej prípadnú opravu. Nikto teda nemusí mať obavy, Napoleon je v bezpečí a veríme, že sa čoskoro vráti na svoje miesto."

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Hlavné námestie bez sochy:

Zdroj: FB Vašo Mika

Zdroj: FB Vašo Mika

O prípade sa snažíme zistiť viac, oslovili sme mestskú políciu, článok budeme aktualizovať.

Nie je to prvýkrát, čo sa socha Juraja Meliša stala terčom vandalov. Na svojom mieste nebola napríklad od mája do septembra v roku 2013, keď ju taktiež poškodili vandali. Tí v Bratislave teraz naozaj úradujú, bicykle drahého projektu bikesharingu poničili už po prvom dni, písali sme o tom TU.

(ms)

Páčil sa vám článok?