VIDEO: Fanúšikom Slovana rakúska polícia zakázala mimoriadny vlak do Viedne! Ale na Rapid prídu aj tak...

15.8.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Už tento štvrtok večer sa v rakúskom hlavnom meste uskutoční odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy vo futbale medzi Rapidom Viedeň a ŠK Slovan Bratislava. V prvom zápase vyhrali belasí na Pasienkoch 2:1 pred takmer 10-tisícovou návštevou a vo veľkom počte sa chystali aj do Viedne, kam ich mal dopraviť mimoriadny vlak. Rakúska polícia ho však nepovolila!

Na špeciálny vlak bolo pritom predaných už viac než 700 voucherov, keď bratislavský klub dotoval polovicu nákladov na jeho vypravenie. Rakúska polícia však povedala rezolútne „nie“ asi aj na základe negatívnych skúseností s fanúšikmi Slovana z ich poslednej návštevy Viedne v roku 2007.  Slovan Bratislava sa aj napriek tomu, respektíve práve preto obracia na fanúšikov, aby zmobilizovali všetky svoje sily, energiu a prišli podporiť vo štvrtok večer belasých na ich mimoriadne dôležitý zápas vo Viedni. „Je potrebné ukázať našu silu, jednotu a odhodlanie pomôcť hráčom v tomto náročnom boji. Vybavujte autá, kupujte si individuálne vstupenky do vlakov, autobusov či lodnej dopravy, riešte všetky možné spôsoby dopravy do Viedne. Nedajte sa odradiť tými, ktorí vám chcú znepríjemniť športový zážitok a zrušili vlakový výjazd. Evidujeme veľký záujem fanúšikov o zápas vo Viedni a preto veríme, že vypredáte náš sektor,“ odkázali predstavitelia bratislavského klubu svojim priaznivcov prostredníctvom oficiálnej stránky a sociálnych sietí. „Slovanisti, nastal čas ukázať, že čo nás nezabije, to nás posilní. Mojou túžbou bolo, aby ste všetci mohli cestovať špeciálnym vlakom, kde sme sa rozhodli zaplatiť polovicu cestovného. Osobne som vyvinul maximálne úsilie, aby rakúska polícia nezrušila tento vlak. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a tak musíme akceptovať toto pre mňa neférové a jednoznačne nesprávne rozhodnutie. Spoliehame sa na vás, že sa nenecháte odradiť, prídete do Viedne, vypredáte náš sektor a opäť budete dvanástym hráčom Slovana,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. K šokujúcemu rozhodnutiu sa vyjadril aj kapitán mužstva Vasil Božikov. „V mene celej kabíny sa touto formou prihováram všetkým fanúšikom. Rovnako ako vy stojíte za nami, tak my držíme s vami. Rozhodnutie o zrušení špeciálneho vlaku nás šokovalo, rozhorčilo a rozhodne s ním nesúhlasíme. Obraciame sa na vás s výzvou celej kabíny – nenechajte sa odradiť a príďte nás vo veľkom podporiť. Sme presvedčení, že s vašou mohutnou podporou to opäť zvládneme a ukážeme, čo znamená Slovan,“ vyhlásil kapitán Vasil Božikov. Rakúska polícia odporučila, aby fanúšikovia pricestovali autobusmi. Organizátori klubového výjazdu kontaktovali množstvo dopravcov, avšak žiaden z nich nebol schopný narýchlo vypraviť 20 autobusov. 

To, že v Rakúsku majú obavy zo slovanistických fanúšikov dokazuje aj toto video:

Všetci fanúšikovia, ktorí majú záujem vycestovať, si môžu ešte stále kúpiť vstupenky na zápas v pokladnici štadióna Pasienky (č. 2 od OC Polus) v a to dnes, teda 15. augusta od 14:00 do 19:00 a vo štvrtok 16. augusta od 10:00 do 17:00. Fanúšikovia Slovana by sa chceli stretnúť o 18:00 na stanici metra Stephansplatz, odkiaľ plánujú veľký spoločný pochod na štadión.

Do Viedne sa dostanú aj klasickými vlakovými spojmi, ktoré premávajú buď z Hlavnej stanice alebo Petržalky a cesta na stanicu Wien Hbt trvá hodinu. Vlak z Viedne do Petržalky odchádza o 0:50 hod.

(ars, video: YouTube, foto: abn)

Páčil sa vám článok?