VIDEO: Viete, čo je to metlobal? Na Mladej garde sa bude cez víkend konať prvý medzinárodný turnaj na Slovensku

14.8.2018
Metlobalový turnaj

Zdroj: TS Ondřej Hujňák

Páčil sa vám článok?

Počas nasledujúceho víkendu sa v Bratislave odohrá prvý turnaj v metlobale. Domáci tím Pressburg Phantoms bude súťažiť spolu so siedmymi tímami z Poľska, Českej Republiky, Rakúska, Holandska a Slovinska o turnajove prvenstvo. Ide o prvý metlobalový turnaj organizovaný na Slovensku a zúčastní sa ho vyše 150 hráčov.

Tímy sú rozdelené do dvoch základných skupín a počas prvého dňa turnaja sa diváci môžu tešiť až na dvanásť zápasov. V druhý deň sa podľa výsledkov tímy rozdelia do “pavúka” a vo vyraďovacej fáze budú súťažiť o turnajové prvenstvo.

Zdroj: TS Ondřej Hujňák

Diváci budú môcť naživo vidieť metlobalové zápasy a dozvedieť sa viac o tomto netradičnom športe. Chceme predstaviť bratislavský tím Pressburg Phantoms a priblížiť metlobal slovenskej verejnosti. Dúfame, že nám turnaj pomôže získať nových hráčov a dopomôže k vzniku ďalších tímov na Slovensku,” informoval organizátor podujatia Martin Mornár.

Pressburg Phantoms pôsobí v Bratislave od roku 2015  a pravidelne sa zúčastňuje turnajov na medzinárodnej scéne. Po aprílovej účasti na najväčšom európskom turnaji EQC v Nemecku a júlových Majstrovstvách Sveta je domáci tím odhodlaný bojovať o pódiové umiestnenie na prvom ročníku domáceho turnaja Broomtislava.

Metlobal je nový rýchlo sa rozvíjajúci šport inšpirovaný hrou z Harryho Pottera. Je to plne kontaktný, kolektívny loptový šport. V tíme sa nachádzajú muži aj ženy, čo z neho zároveň robí jediný zmiešaný kontaktný šport na svete. Vznikol pred dvanástimi rokmi v USA odkiaľ sa rozšíril na všetky kontinenty. 

Takto vyzerá tréning v metlobale a jeho základné pravidlá:

Turnaj sa bude konať v Športovom areáli Pavla Gleska pri Mladej Garde. Prvý zápas sa koná v sobotu o 09:30 a záverečná ceremónia začína v nedeľu o 18:00. Vstup na turnaj je pre divákov voľný.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?