FOTO: Svedkovia Jehovovi sa dnes zišli v bratislavskej Incheba Expo Aréne - ich zjazd potrvá tri dni

10.8.2018

Zdroj: jw.org/sk

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Incheba Expo Aréne na Viedenskej ceste sa od dnes až do nedele koná regionálny zjazd náboženskej organizácie Svedkovia Jehovovi, na ktorom sa zúčastňuje približne 5000 ľudí z celého Slovenska. Pripravený je bohatý program a dvere má otvorené aj verejnosť, ktorá by chcela na vlastnej koži zažiť atmosféru, prípadne sa niečo nové dozvedieť. Na podujatí sa nekonajú žiadne zbierky a vstup je zadarmo.

Program trojdňového zjazdu pozostáva z 54 častí vrátane prejavov, dramatizovaného čítania Biblie, interview a krátkych videí. Jehovovi svedkovia si budú môcť pozrieť aj film s názvom Jonáš — príbeh o odvahe a súcite, ktorý sa bude premietať v posledný deň zjazdu.

Prejavy a interview:Dozviete sa, aké praktické kroky môžeme urobiť, aby sme nestratili odvahu v náročných situáciách.

Audio program a videá:Uvidíte, ako niektorí ľudia prejavili odvahu. O odvahe nás poučí aj päť odvážnych tvorov z ríše zvierat.

Film:V nedeľu odpoludnia si budete môcť pozrieť film o tom, prečo sa prorok Jonáš zľakol úlohy, ktorú mal vykonať, a utiekol.

Verejná prednáška:Dozviete sa, prečo Ježiš povedal istému mužovi, ktorý bol zdrvený smútkom: „Neboj sa.“ (Marek 5:36)

V nedeľu dopoludnia si budete môcť vypočuť prednášku na tému „Ako nádej na vzkriesenie dáva odvahu?“ 

Zdroj: jw.org/sk

Na  zjazde Svedkov Jehovových sa zúčastní aj niekoľko ľudí so zaujímavými životnými osudmi ako napríklad 89-ročná pani Valika, ktorá ako 14-ročná počas druhej svetovej vojny pašovala samizdat a zastavil ju veliteľ Gestapa. A potom počas totality čakala na svojho uväzneného manžela celých 12 rokov. V oboch situáciách jej práve viera v Boha vždy dodala odvahu.“ Alebo pani Milota, ktorú jej bývalý partner opustil, keď bola v štvrtom mesiaci tehotenstva. Vtedy vraj uvažovala aj o samovražde, ale našla spôsob ako čeliť nástrahám života. Porozprávať o svojom osude môže prípadným záujemcom aj 42-ročný Patrik, ktorý má diagnostikovanú sklerózu multiplex, a už dávno mal byť na invalidnom vozíku, ale on prekvapil aj lekárov a teší sa dnes z aktívneho a plnohodnotného života. "Keď sledujete správy, jasne z nich vidno, že ľudia rôzneho veku sa viac ako kedykoľvek predtým musia vysporadúvať so situáciami, ktoré im spôsobujú úzkosť a strach. Ak ich chcú zvládnuť, potrebujú odvahu. Tí, ktorí sa na zjazde zúčastnia, sa dozvedia, aké praktické rady na riešenie problémov sa nachádzajú v Biblii," uviedol v tlačovej správe k zjazdu Marek Antaš z oddelenia pre komunikáciu s médiami.

Zdroj: jw.org/sk

​Na zjazde sa konali aj krsty nových členov náboženskej organizácie Svedkovia Jehovovi.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?