O finančný príspevok mnohodetným rodinám je možné požiadať do konca augusta

Máte viac než 4 deti? požiadajte mesto o finančnú pomoc! - Rodina osem deti
Páčil sa vám článok?

Bratislavská samospráva aj v roku 2018 podporí mnohodetné rodiny, ktorým poskytne jednorazový príspevok až do výšky 70 eur na dokladované dieťa. Hlavné mesto má na to vyčlenených vo svojom rozpočte 50-tisíc eur. O príspevok môžu záujemcovia požiadať od 1. júla 2018 do 31. augusta 2018.

Mnohodetné rodiny môžu požiadať o preplatenie nákladov spojených s návštevou základnej umeleckej školy (nákup hudobného nástroja, príspevok na úhradu výdavkov na štúdium), na preplatenie jazykového vzdelávania, záujmovej činnosti v centrách voľného času či aktivít v športových kluboch. Takisto môžu požiadať o príspevok za účasť na výlete organizovanom školskými zariadeniami, za účasť na tábore, či pobyte v škole v prírode alebo na lyžiarskom výcviku a v neposlednom rade aj na preplatenie cestovného lístka mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. 

Akceptované sú platby uhradené od 1. januára 2018. Účtovné doklady musia obsahovať údaje, ako sú dátum platby, typ aktivity, suma a meno dieťaťa (v závislosti od dokladu aj pečiatka a podpis). Žiadosť a platné zásady nájdu záujemcovia na webovom sídle hlavného mesta v časti Chcem vybaviť v oblasti Sociálne služby a pomoc. V roku 2017 preplatilo hlavné mesto náklady 486 deťom zo 133 takýchto rodín vo výške 31 830,33 eur.

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?