FOTO: Smolný deň v bratislavskej MHD - najskôr sa električka zrazila s autobusom a potom bol zablokovaný aj tunel!

31.7.2018

Zdroj: FB Revizori

Páčil sa vám článok?

Pondelok 30. júl 2018 bol pre bratislavskú MHD pomerne smolným dňom. Najskôr došlo v poobedných hodinách ku kurióznej nehode medzi pokazenou električkou a autobusom linky č. 83 na ulici Pri kríži v Dúbravke a večer sa zase pokazila električka priamo v tuneli pod Bratislavským hradom, takže ľudia z neho museli vyjsť po vlastných nohách a použiť na cestu domov náhradnú dopravu.

K nehode električky linky č.5, ktorá bola spriahnutá s nasledujúcou električkou linky č.4, došlo v blízkosti obratiska električiek na konečnej v bratislavskej Dúbravke. Cez križovatku na ulici Pri kríži prechádzal autobus linky č.83, ktorý do pokazenej električky narazil.

Zdroj: FB Revizori

​"Všetky vozidlá boli bez cestujúcich a škodová udalosť sa zaobišla aj bez zranení vodičov," povedala pre Bratislavské noviny hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová, podľa ktorej bola pre cestujúcu verejnosť zabezpečená náhradná autobusová doprava. Tú však podľa našich informácií spočiatku vykonávali len dva autobusy, takže cestujúci sa museli obrniť buď trpezlivosťou, alebo ísť niekoľko zastávok pešo.

Zdroj: FB Revizori

​Takto bola poškodená električka linky č.5 a autobusu linky č.83 po ich vzájomnej kolízii... 

Zelená električka evidenčného čísla 7927 sa dá pokladať za smolné vozidlo, keďže podľa toho, čo do diskusie na stránke venovanej bratislavskej MHD napísali pravdepodobne vodiči DPB, už mala poruchu na križovatke s Harmincovou, kde blokovala dopravu, bola už raz vykoľajená na Molecovej ulici a v minulosti mala aj nehodu na Saratovskej.   

Zdroj: FB Revizori

Včera večer došlo k poruche aj ďalšej električky a to priamo v tuneli pod Bratislavským hradom, ktorý spája Kapucínsku ulicu s nábrežím Ludvíka Svobodu. Všetci cestujúci museli vystúpiť nielen z pokazenej električky, ale aj z tých, ktoré sa medzitým dostali do tunela. O tejto udalosti nám hovorkyňa DPB Adriana Volfová povedala: "V smere do Karlovej Vsi stála premávka električiek liniek  č. 5 a 9 z dôvodu poruchy ďalšej električky, a preto museli cestujúci za usmernenia vodičov a dispečerov DPB, a.s. priestory tunela opustiť.

Zdroj: FB Revizori

​Cestujúcim nezostalo nič iné len si električkový tunel pod Bratislavským hradom peši prešľapať...

Od 19:25 do 20:10 boli električky linky č. 5 a 9 v smere do Karlovej Vsi odklonené." Linka č.5 premávala z Obchodnej cez Nám. SNP, Jesenského, Mostovú, Nábr. arm. gen. L. Svobodu na svoju trasu. Linka č.9 zo Špitálskej cez Jesenského, Mostovú, Nábr. arm. gen. L. Svobodu na svoju trasu smerom do Karlovej Vsi. 

(ars, foto: FB Revizori)

Páčil sa vám článok?