Rozhorčená čitateľka: Kvôli fajčiarom máme s deťmi problém ísť na kúpalisko. Aký je váš názor?

30.7.2018
0
Popolník na kúpalisku v Lamači

Zdroj: Čitateľka Gabriela

Páčil sa vám článok?

Hoci je na bratislavských kúpaliskách zakázané fajčiť, mnoho ľudí si z toho ťažkú hlavu nerobí. Napísala nám čitateľka, ktorá pre tento problém so svojimi deťmi márne strieda jedno kúpalisko za druhým. Vyjadrite sa k téme v našej ankete pod článkom.

"Uplynulý týždeň sme s deťmi vyskúšali kúpaliská v Bratislave. Bohužiaľ, na každom sme sa stretli s fajčením, ktoré personál  kúpaliska toleroval," napísala nám Gabriela Pleschová s tým, že pre tento problém nešli na Tehelné pole, kde mali minulý rok zlú skúsenosť. Minulý týždeň preto vyskúšali ďalšie kúpaliská, no nepomohli si.

"Na Rosničke sa fajčilo pri viacerých bufetových stoloch, ale dvojica fajčila aj medzi detským a plaveckým bazénom.  Neboli ochotní prestať a plavčíčka, ktorú som poprosila o pomoc, to nemala chuť riešiť," informovala nás pani Gabriela.

Ako následne zistila, podobná situácia je i v Lamači, tu dokonca nechýbajú ani provizórne popolníky (úvodná fotografia).  "Aj na kúpalisku v Lamači sa pri bufetových stoloch fajčí. V Lamači sú  bufetové stoly dokonca vzdialené dva, štyri a šesť metrov od detského bazéna, takže to poriadne cítiť. Keď som jednu fajčiacu upozornila na veľkú tabuľu zakazujúcu fajčenie v celom areáli kúpaliska, odpovedala mi, že v bufete sa môže. Veď sú na stoloch popolníky. A skutočne sú. Pracovník kúpaliska, ktorému som sa o probléme zmienila, mi povedal, že tabule síce tento rok rozmiestnili, ale nepomáhajú," popisuje ďalšiu skúsenosť Gabriela.

Popolník na kúpalisku v Lamači:

Zdroj: Čitateľka Gabriela

​S deťmi sa vybrala i na Delfín v Ružinove, no náladu jej zhoršila skúsenosť, ktorú získala hneď pri vchode. "Na kúpalisku Delfín sme si sadli na lavičku iba dva  metre od okienka, kde sme si kúpili lístky. Chceli sme počkať na dcérinu spolužiačku. Priamo na nás vanul dym z cigarety, ktorú si za malou predajňou lístkov zapálil pracovník bezpečnostnej služby. Na moju prosbu, aby  rešpektoval zákaz fajčenia v areáli, povedal, že miesto za predajňou má personál vyhradené na fajčenie. Kým cigaretu pokojne dofajčil, niekoľkokrát mi odporučil, že máme ísť stáť inde," dodala čitateľka. Podľa nej kým nebude personál dôsledne presadzovať zákaz fajčenia, budú rodičia s  deťmi dýchať cigaretový dym alebo tráviť čas na inom mieste. 

O stanovisko sme požiadali Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), ktorá má kúpliská v správe. Článok budeme aktualizovať. Svoj názor vyjadrite v našej ankete.

(ms)

Páčil sa vám článok?